Avto
14 ogledov

Policisti parkirali vozila z lassami

Pnevmatike Anže Petkovšek
Ne pri enem, policisti so imeli v preteklih dneh težave še pri drugem vozilu z nameščenimi pnevmatikami znamke Lassa. Policija je zato vsa vozila s temi pnevmatikami začasno parkirala.

"Generalni direktor policije je vsem policijskim postajam, notranjim organizacijskim enotam policijskih uprav in Generalni policijski upravi naročil, naj takoj izločijo iz prometa vsa vozila, ki imajo nameščene avtomobilske pnevmatike proizvajalca Lassa," so sporočili z GPU. 

Kot priznavajo v sporočilu za javnost, sta se v preteklih dneh zgodila dva primera, v katerih sta med vožnjo počili dve pnevmatiki na različnih vozilih. Poleg primera v Kopru, ki je zelo odmeval v javnosti, se je podobno pripetilo na policijskem vozilu na območju PU Nova Gorica.

"Zaradi obstoja nevarnosti pri upravljanju teh vozil v prometu so bila ta izločena. V nadaljevanju bo Nacionalni forenzični laboratorij izvedel  preiskavo  poškodovanih  pnevmatik in po prejetem mnenju bo vodstvo policije sprejelo nadaljnjo odločitev."

Policijske enote bodo morale za nemoteno delo po naročilu GPU ustrezno prerazporediti preostala vozila ali pa poskrbeti za premontažo ustreznih zimskih pnevmatik drugega proizvajalca. Premontaža bo izvedena s pnevmatikami, ki so na zalogi. 

Če bodo testi pokazali napako na omenjenih pnevmatikah, v GPU napovedujejo nabavo novih. Pnevmatike znamke Lassa so bile sicer nabavljene že v preteklosti in niso bile del spornega letošnjega nakupa, pri katerem sta bili v ospredju znamki Nexen in Goodride.

Virant napovedal revizijo naročanja

Minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant je odredil, da se opravi notranja revizija vseh postopkov v zvezi z nakupom pnevmatik od leta 2010 naprej.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 15:59 07.december 2013.

    Ne seri , jaz z Savo nikoli nisem imel nobenih problemov, medtem ko sem vse 4 goodyearke znucal do gladkosti v 10k km , po današnjih standardih 4mm pa že po 7000 km. Pa sem norc , tko z Savo ...prikaži več kot z Michelinom -dobre, Semperitom-dobre itd.

  • Pepe007 19:11 06.december 2013.

    Kar naenkrat so začele gume pokati. Verjetno ima še kdo lasso in čudna, da ne beremo dnevno o tem.Po mojem sta dva možna scenarija, oba sta neodvisna od gum. Nekdo bi rad nekoga spodnesel v Policiji ali pa bi ...prikaži več Policija rada samo dokazala, da zanjo zakon o javnih naročilih ne more veljati.

  • Protoncek 16:03 06.december 2013.

    Kaj ti ni jasno???? Ti ni jasno, da obstajajo ZAKONI? Znaš brati? Preberi si jih! Po teh zakonih VEDNO obvelja najcenejši ponudnik. Zato še enkrat vprašam:KAJ ti tukaj ni jasno????