Avto
3178 ogledov

Porsche ukinil izgovor "ni več dobavljivo"

Porsche Porsche
Porsche lastnikom starodobnikov, ki imajo težave pri iskanju nadomestnih delov, ponuja novo storitev - natisnjene sestavne dele.

V zgodovini so izdelali le 292 porschejev 959 (zgoraj), ki je konec 80. let prejšnjega stoletja veljal za najhitrejši (314 km/h) športni avtomobil. Kaj se zgodi, če pri tako omejeni seriji odpove nek del, recimo stopalka za sklopko? 

Porsche pravi, da lahko lastniki njegovih starih avtov pozabijo na zloglasni stavek "ni več dobavljivo". Znotraj svoje enote Porsche Classic so namreč zagnali storitev, ki bo posebej redke dele, ki jih iz različnih vzrokov, predvsem zaradi visoke cene vzdrževanja primernega orodja, ni več mogoče izdelati na klasičen način, izdelalo ob pomoči 3D tiskalnikov. Kot pravijo, so prepričani v visoko kakovost tako izdelanih rezervnih delov, ki se bodo originalom močno približali tako s tehničnega kot vizuelnega vidika. 

Prometno dovoljenje Avto Za te modele avtov je registracija po novem lahko skoraj zastonj

Tudi že omenjena stopalka sklopke je lahko po novem izdelana na ta način skozi računalniško voden program, ko printer nanaša sloj za slojem prašnatega materiala, ki ga nato močna svetloba stopi v zastavljeno obliko. Intenzivni testi so dokazali, da lahko po funkcionalnosti in trdnosti povsem nadomesti klasično stopalko. 

Spodaj primer natisnjenega sestavnega dela, ki ga ima v ponudbi Porsche Classic.

Porsche | Avtor: Porsche Porsche

Na ta način pri Porscheju izdelujejo že kopico nadomestnih delov, ki so bili v origanalu jekleni, aluminijasti ali plastični. Število natisnjenih delov želijo še razširiti.

Porsche Driving Experience Avto Porsche strasiral železnico skozi Tuhinjsko dolino

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.