Avto
33 ogledov

Postanite testni voznik

Avto leta logo Žurnal24 main
Finale Žurnalovega avta leta. Ekskluzivno testirajte 20 atraktivnih finalistov, med njimi BMW serijo 3 ali opel ampero, ter pomagajte določiti zmagovalce.

Peto sezono Žurnalovega avta leta (ŽAL) smo se odločili, da v izbor še dejavneje vključimo naše bralce. Kot gotovo že veste, do 5. novembra na naši spletni strani ali prek SMS sporočil poteka glasovanje za Žurnalov avto leta v štirih kategorijah – poslovno družinski, ekološki, manjši družinski in mestni.

Beseda glasovalcev bo imela pri končni oceni polovico teže, medtem ko 50 odstotkov točk prispeva naša žirija. Letos jo bodo prvič sestavljali kar naši bralci in bralke. Avtomobili so namreč v prvi vrsti narejeni za čim širši krog ljudi, kamor poleg mladih sodijo tudi družinski očetje ali mamice, pa tudi starejši in izkušenejši vozniki, zato je prav, da v nasprotju z vsemi podobnimi izbori pri nas damo priložnost glasu ljudstva.

Iščemo deset kandidatov, ki se nam bodo 15. oktobra ob 15. uri pridružili v Centru varne vožnje AMZS Vransko. Tam jih bo čakalo 20 atraktivnih novih avtomobilov v štirih kategorijah, da jih preizkusijo do obisti in razvrstijo po vrstnem redu. Testiranje bo predvidoma trajalo do 19. ure, vsak žirant pa bo ocenil 10 avtomobilov.

Prijave za Žurnalovega testnega voznika zbiramo le do 10. oktobra. Pošljite nam svojo prijavo na elektronski naslov avtoleta@zurnal24.si. V prijavi ne pozabite pripisati vašega polnega imena, datuma rojstva in datuma opravljenega vozniškega izpita kategorije B, kraja stalnega prebivališča, telefonske številke, poleg tega pa v enem ali dveh stavkih pripišite, zakaj ste ravno vi tisti, ki v žiriji nikakor ne sme manjkati.

Prijavite se le, če lahko z gotovostjo trdite, da boste v primeru izbora ob navedeni uri navedenega dne lahko na Vranskem.

Ponujamo vam izredno priložnost, ki jo boste pri drugih tovrstnih izborih v Sloveniji zaman čakali – postati čisto pravi testni voznik. Pohitite s prijavo!

Avti v finalu so:

Kategorija poslovno družinski
BMW serije 3
Renault scenic/grand scenic
Mazda CX-5
Hyundai i40/i40 CW
Audi A6 avant/allroad

Kategorija ekološki
Ford focus 1.0 ecoboost
Opel ampera
Lexus GS 450h
Toyota yaris hybrid
Citroën DS5 hybrid4

Kategorija mali družinski avto
Volkswagen beetle
Mercedes-benz B
Hyundai i30
Honda civic
Volvo V40

Kategorija mestni avto
Renault twingo
Volkswagen up!
Peugeot 208
Fiat panda
Toyota yaris

Komentarjev 3
  • mazid 12:56 11.oktober 2012.

    Tam piše, da se lahko prijavimo do 10.10.Se pravi včeraj. Danes in jutri bo dovolj časa da nas obvestijo.Upam da sem med izbranimi

  • Sašo Doles 10:15 11.oktober 2012.

    Res super ideja in pohvale organizatorjem!Se že veselim vašega odgovora na poslan mail!Lep dan še naprej,Sašo Doles

  • BenX 17:01 09.oktober 2012.

    sem poslal že davno in še zmeraj nobenega odgovora...