Avto
22 ogledov

Potovanje onkraj ničelne stopnje emisij

Toyota
Toyota je pred več kot dvema desetletjema začela svojo pot do ničelnih emisij. Takrat je namreč predstavila model Prius, ki velja za prvi serijski avtomobil na hibridni pogon na svetu.

Pri Toyoti so se na svojega pionirja spomnili na Dan Zemlje. Do danes je Toyotina hibridno električna tehnologija nenehno premikala meje elektrifikacije ter razvijala tudi priključno-hibridna in vozila na vodikove gorivne celice.

Hibridna električna vozila Toyota po vsem svetu vozi že več kot 17 milijonov voznikov, ki so do danes prihranili kar 140 milijonov ton CO2.

Toyota bZ4X koncept Prihodnji RAV4? Avto Toyota presenetila z električnim suvom

Brezemisijska družba danes ni več nedosegljiva, so prepričani Japonci, ki trdijo, da nas številne nove tehnologije vodijo onkraj ničelnih emisij. Do leta 2025 bo Toyota ponudila več kot 70 elektrificiranih vozil, izmed katerih bo vsaj 15 baterijskih električnih modelov. Pri Toyoti že razmišljajo o dnevu, ko bodo kapljice vode edine emisije naših avtomobilov.
 
Beyond Zero je zaveza znamke Toyota k soustvarjanju boljše družbe za vse, izničevanju emisij in preseganju meja avtomobilske industrije. Nič emisij ni končni cilj! 

Covid-19, cepivo, AstraZeneca Rešitev Avto 20 odstotkov cepiv v nič zaradi neustreznega prevoza

Pri Toyoti pravijo, da potujejo onkraj ničelne stopnje emisij tudi s preobrazbo iz klasičnega proizvajalca avtomobilov v dobavitelja trajnostne mobilnosti. Vsakemu posamezniku, ne glede na njegove morebitne omejitve, želi zagotoviti pravico do svobode gibanja. Poleg tega pa se odziva na spreminjajoče se potrebe družbe po mobilnosti. Zaradi tega je Toyota postala tudi partner Mednarodnega olimpijskega in paralimpijskega komiteja, s katerim spodbuja svobodno gibanje in odpira nove priložnosti vsakemu posamezniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.