Avto
1615 ogledov

20 odstotkov cepiv v nič zaradi neustreznega prevoza

Covid-19, cepivo, AstraZeneca Profimedia
Če cepiva med prevozom niso shranjena pod ustreznim nadzorom temperature, so neuporabna.

Toyota Motor Corporation, Toyota Tsusho Corporation in B Medical Systems so razvili prvo hladilno vozilo za cepiva na svetu, ki je pridobilo predkvalifikacijo PQS (sistem za kvalifikacijo medicinskih pripomočkov in opreme s strani Svetovne znanstvene organizacije (WHO) in bo ključno prispevalo pri vzpostavitvi metod za hladilni prevoz cepiv in izboljšanju stopnje uporabe cepiv v državah v razvoju.

 | Avtor: Toyota Toyota

Avto Toyota bo razkrila skrivnostni model

Cepljenje je učinkovit ukrep proti nalezljivim boleznim. Splošna obvezna cepiva za dojenčke običajno zahtevajo shranjevanje pri 2 do 8 ° C in jih ni mogoče uporabiti, če niso shranjena pod ustreznim nadzorom temperature. Čeprav države v razvoju za dobavo cepiv prejemajo pomoč mednarodnih agencij, kot so GAVI, Zavezništvo za cepiva in UNICEF, se približno 20 % dobavljene količine letno uniči, ker postanejo neuporabne zaradi temperaturnih sprememb med prevozom, pri razdeljevanju po bolnišnicah in klinikah v posameznih državah, saj je cestna infrastruktura neustrezna in ni primernih sredstev za prevoz v hladilniku. 

 | Avtor: Toyota Toyota

Toyota aygo cross X prologue Toyota Avto Aygo X prologue napoveduje "kul" Toyotino prihodnost

Novo hladilno vozilo za cepiva se lahko zdaj uporablja v mednarodnem okviru COVAX, ki si prizadeva pošteno distribuirati cepiva proti COVID-19 državam v razvoju, pričakovati pa je tudi njegovo uporabo kot prevozno sredstvo za cepiva COVID-19. 

 | Avtor: Toyota Toyota

toyota yaris cross Avto V Slovenijo prihaja yaris na hoduljah

Za ta namen so kot osnovno hladilno vozilo za prevoz cepiva, ki je tokrat pridobilo predkvalifikacijo PQS, izbrali toyota land cruiser 78, ki je opremljena s hladilnikom za cepiva CF850 podjetja B Medical Systems. Hladilnik ima kapaciteto 396 litrov, kar zadošča za 400 paketov cepiv. S svojo neodvisno baterijo lahko hladilnik deluje približno 16 ur brez napajanja. Hladilnik se lahko polni med vožnjo, poleg tega ga je možno polniti tudi prek zunanjega vira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.