Avto
51 ogledov

Potrditev četrtega naslova državnega prvaka

Aleks Humar Osebni arhiv
Aleks Humar, ki za zurnal24.si piše dirkaški dnevnik, je v Idriji potrdil četrti naslov državnega prvaka. Objavljamo četrti zapis.

Zahvala vsem navijačem

Lepšega zaključka sezone si bi težko želel. Lani sem z zmago v Idriji postal državni prvak, letos prihaja zmaga le še kot potrditev nove zmage v skupni razvrstitvi letošnjega državnega prvenstva. Zmagati pred domačo publiko je nekaj posebnega in ob tem trenutku se seveda zahvaljujem vsem navijačem, ki so naju s sovoznikom Florjanom bodrili po trasi relija.

Ne spreglejte:

Če ne bi poškodoval le platišča, ampak tudi gumo, zmage ne bi bilo

Aleks Humar | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Čeprav se komu zdi, da zmagujeva rutinsko, temu ni tako. Pri dirkalniku s pogonom na sprednji par koles je treba ves čas napadati, voziti ostro in brezkompromisno. S tem pa pridejo tudi tveganja in če si želiš doseči najhitrejše čase, so tveganja neizbežna. Tokrat sva imela srečo. Zjutraj sem udaril ob kamen in malo zvil platišče, a guma ni spustila. Izgubil sem nekaj sekund zaradi negotovosti, toda izgubo bi lahko merili tudi v minutah. Ob prebiti gumi možnosti za vrh ne bi bilo več.

Pohvale tudi tekmecem

Vesel sem uspelega relija in tudi dobrih časov mojih tekmecev. Aljoša Novak je dobil dve preizkušnji, vozil je tudi bolj neobremenjeno od mene, pohvaliti moram tudi zmagovalca divizije I, domačina Jana Mraka, ki je bil kar peti skupno. Čeprav je imel nekaj nesreč, še vedno vozi pogumno in napadalno. To je prava pot za naprej.

Zame je bil to najverjetneje zadnji letošnji nastop. Dirkalni avtomobil je že zelo blizu revizije motorja, zato najbrž ne bom tvegal z novimi nastopi. Upam, da bodo prihodnji tedni in meseci uspešni tudi na področju priprav na novo sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.