Avto
5936 ogledov

Pozor, danes se začenjajo dela, promet bo dva meseca zelo oviran

Asfaltiranje ZAS
Promet bo dva meseca zelo oviran.

Na dotrajanih delih odsekov primorske avtoceste med Kozino in Serminom bodo danes stekla dela za preplastitev cestišča. Med predvidoma dvomesečno obnovo bo zaradi del promet po obeh smernih voziščih avtoceste urejen po enem pasu.

Dela obsegajo preplastitev 6,7 kilometra cestišča na vsaki polovici avtoceste, 800 metrov na priključku Kastelec in 1,9 kilometra na priključku Črni Kal, so pojasnili na Darsu. Priključka bosta zaprta za promet, vendar ne hkrati.

V prvi fazi del bo zaprt priključek Kastelec na obeh polovicah avtoceste, obvoz bo urejen čez priključek Črni Kal. Do viadukta Črni Kal bosta v obeh smereh vožnje zaprta vozna in odstavna pasova, tako da bo promet potekal po prehitevalnih pasovih, od viadukta Črni Kal do konca območja preplastitve pa bosta zaprta prehitevalna pasova, zato bo promet urejen po voznih pasovih.

Po zaključku te faze, ki bo trajala predvidoma en mesec, bo po pojasnilih Darsa promet v obeh smereh preusmerjen na prenovljena dela voznega pasu (zaprta bosta prehitevalna pasova) do viadukta Črni Kal ter na prehitevalna pasova (zaprta bosta odstavni in vozni pas) od viadukta Črni Kal do konca območja preplastitve.

Vozišče v predorih Kastelec in Dekani ter na viaduktu Črni Kal je izvzeto iz navedenih del.

Izvajalec del je konzorcij podjetij CPK in CPG. Pogodbena vrednost del znaša nekaj manj kot 5,2 milijona evrov brez DDV.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • sam1 11:44 27.september 2021.

    Kitajci v tem času zgradijo pol AC križa v sloveniji,obnovijo pa to krpo v slabem tednu dni in to precej boljše kot privilegirani izvajalci Darsa in države.....

  • crniovcar 09:22 27.september 2021.

    Dobro da je samo 7km 2 mes. .. Koliko časa bi dela 10km???????

  • zdrej 08:31 27.september 2021.

    Kaj pa A5, novinarčki?