Avto
6601 ogledov

Preboj! LED glavne luči kmalu tudi za starejše avte

LED H7 sijalka Philips
Imate avto s halogenkami? Prihaja rešitev, da ga boste lahko enostavno nadgradili z LED sijalkami.

Podjetje Philips je prvo na svetu, ki mu je uspelo narediti prodor na področju osvetljevanja cest za rabljena vozila. Izdelali so sijalko, ki sveti v LED svetlobi, kar samo po sebi ni še nič posebnega. A zdaj so dobili prvo uradno homologacijo, da lahko na javni cesti nadomesti H7 halogensko žarnico. To pomeni, da ni treba nikakšnih prilagoditev obstoječega žarometa.

LED sijalka z imenom Philips Ultinon Essential Gen2 ima obliko prilagojeno tako, da je v njenem torišču dodan majhen vgrajen ventilator za hlajenje, prav tako je spodnji del iz narebrenega aluminija za čim boljše odvajanje toplote. Prav ohranjanje pravšnje temperature je pri LED lučeh ključnega pomena za zanesljivo delovanje in dolgo življenjsko dobo.

Sijalko so v procesu homologacije testirali na južnokorejskem raziskovalnem inštitutu in potrdili, da lahko poveča osvetlitev ceste za do 250 odstotkov. Temperatura barve je 6.500 kelvinov, obenem je prilagojena tako za 12V kot 24V napetost, kar pomeni, da jo lahko uporabljajo tudi tovornjaki. Lahko se jo uporablja na poziciji zasenčenih ali dolgih luči. Življenjska doba naj bi bila do 1.500 ur. 

LED H7 sijalka | Avtor: Philips Philips

Če boste sijalko začeli iskati po naših trgovinah, je za to še prezgodaj, saj za evropski trg v tem trenutku še ni homologirana za javni promet. Nekateri spletni trgovci jo sicer že ponujajo, cena je okoli 120 evrov, a sijalka nima certifikata ECE! Vendar pa bo EU gotovo kmalu sledil zgledu Južni Koreji, tako da bo mogoče s svetlejšo in belo svetlobo legalno nadomeščati "rumene" žarnice v rabljenih avtih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Avatar Dorthy_Brey
    Dorthy_Brey 15:03 15.december 2020.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od d0ma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevn0. prip0ročam, da p0skusite. .... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • distdronim 10:33 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • dusan72 07:53 15.december 2020.

    Na ebayu so od 65€ naprej (par).