Avto
19062 ogledov

Predlog: Zaradi visokih cen goriva hitrost na avtocesti zmanjšana na 100 km/h?

Omejitev hitrosti znak 30 Epa
Pot do neodvisnosti od ruske nafte vključuje veliko manjših korakov, vlade pa bi lahko te manjše korake naredile že zdaj. Tako, da bi največjo hitrost na avtocesti omejile na 100 km/h.

Ruska vojaška invazija na Ukrajino je v Nemčiji znova v ospredje potisnila večno temo spopadov v Nemčiji – omejitve hitrosti na avtocesti. "Denar mečemo v Putinovo vojno skrinjo, zato je treba omejiti hitrost na avtocesti na največ 100 km/h," žugajo pri Greenpeacu.

dacia sandero stepway LPG Preizkus Avto Odgovor na visoke cene goriv

Dnevi brez avtomobila

Pri Greenpeacu so prepričani, da lahko že takoj začasno omejijo odvisnost Nemčije od nafte, plina in premoga iz Rusije. Njihova prednostna naloga je zmanjšati porabo goriva in zmanjšati emisije. Greenpeace predlaga omejitev hitrosti na 100 km/h na avtocestah, 80 km/h na državnih cestah in 30 km/h v mestih!

omejitev hitrosti | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Prometni strokovnjak pri Greenpeacu Benjamin Stephan je pojasnil stališče okoljevarstvene organizacije: »Vsako točenje goriva, vsaka dostava kurilnega olja, vrže denar v Putinovo vojno skrinjico. Temu se moramo izogniti!"

bencin gorivo bencinski servis Napaka servisa Avto Napaka servisa: Po tako ugodni ceni so vozniki točili gorivo

Poleg omejitve hitrosti je organizacija predstavila še druge predloge za zmanjšanje porabe goriva. Med drugim si želijo več množičnega dela od doma, s čimer bi se izognili vožnji na delo. Uvedli bi pravilo dva nedelji na mesec brez avtomobila in potnike z domačih letov preusmerili na železnico.

Novice: Pozor, sosedi bodo tujcem za gorivo zaračunavali več Avto Pripravite se, cene goriva spet poskočile

Greenpeace trdi, da bi predlagani ukrepi lahko nadomestili 10 do 12 odstotkov uvoza nafte.

Albanci protestirajo

Na ulice prestolnice Tirane je zaradi nedavnih podražitev goriv prišlo na tisoče Albancev, ki protestirajo proti visokim cenam goriv. Vlada Edija Rame jim je sporočil, naj vozijo manj.

petrol Nasveti Avto Nasveti: Kako ob rekordnih cenah goriv privarčevati?

Albanske oblasti za skok cen krivijo vojno v Ukrajini, protestniki pa so se zbrali na glavnem trgu Skenderbeg, preden so prišli do pisarne premierja Rame, s protivladnimi transparenti, poroča AP.
 

Komentarjev 21
  • vzev 18:25 15.marec 2022.

    Boljši predlog, da se prihrani nekaj denarja. Vlade po svetu naj prenehajo financirati te brezvezne eko organizacije. Katerih namen je samo kompliciranje življenja navadnim ljudem.

  • AnzeSmolej 15:01 15.marec 2022.

    ZELENI so novodobni teroristi in še slabše bo !

  • AnzeSmolej 15:00 15.marec 2022.

    A SE JIM JE TOTALNO SKEGLALO !?!? KAJ IMA VEZE PUTIN Z DRAGIM BENCINOM če ga pa bedaki EU ne kupijo! Sami so krivi bedaki!