Avto
2848 ogledov

Predstavljena guma, ki obnavlja tekalno plast

Goodyear reCharge
1/6
Goodyear
Gumarski velikan je predstavil pnevmatiko, ki se je zmožna samoobnavljati.

Goodyear je razkril najnovejšo konceptno pnevmatiko reCharge. Posebnost pnevmatike je, da je izdelana iz 100-odstotno biorazgradljive zmesi tekalne plasti in revolucionarne možnosti samoobnove. Hkrati je zamišljena tako, da se prilagaja individualnim potrebam vsakega voznika, za nameček pa je enostavna za vzdrževanje. S tem predstavlja rešitev za električna vozila prihodnosti.

Michelin vision Michelinova pnevmatika Avto Michelinova pnevmatika, ki bo vulkanizerje spravila v jok

V pnevmatiki reCharge so združili vrsto inovativnih funkcij. Jedro koncepta predstavlja trpežna in 100-odstotno biorazgradljiva zmes tekalne plasti, narejena iz biološkega materiala ter okrepljena z vlakni, ki jih je navdihnil eden najvzdržljivejših materialov na svetu – pajkova svila. Tekalno plast je mogoče ponovno napolniti s posebej prilagojenimi kapsulami, kar bistveno poenostavi postopek menjave pnevmatik.

Goodyear reCharge | Avtor: Goodyear Goodyear

Goodyear pnevmatika Avto Pnevmatika, na kateri rase mah, je zadnji krik tehnike

Polnilne kapsule, ki vsebujejo po meri narejeno tekočo spojino, namreč omogočajo obnavljanje tekalne plasti ter postopno spreminjanje in prilagajanje pnevmatike podnebnim in cestnim razmeram ter individualnim potovalnim navadam. Za to poskrbi umetna inteligenca, ki ustvari profil voznika, na podlagi katerega se naredi tekoča spojina in s tem edinstvena tekalna plast po meri vsakega posameznika. 

Goodyear reCharge | Avtor: Goodyear Goodyear

zima pnevmatike gume Avto Obetajo se spremembe pri pnevmatikah

Pnevmatiko odlikujeta tudi lahka nepnevmatska zgradba ter visoka in ozka struktura. Robustna konstrukcija je enostavna za vzdrževanje, saj povsem odpravlja potrebo po preverjanju tlaka ter morebitne zaplete zaradi predrte pnevmatike. 
 

Komentarjev 1
  • vegesria 07:41 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks