Avto
20 ogledov

Prenova za jeep compass

Jeep compass
1/22
Žurnal24 main
Jeep compass je na oktobrskem avtosalonu v Parizu dobil nov Daimlerjev 2,2-litrski agregat, zdaj pa so ga še nekoliko oblikovno pomladili. Na ogled so prve fotografije.

Prenovljeni videz jeep compassa ni nobena skrivnost, saj so lovci na nove avtomobile v preteklih tednih že večkrat ujeli nemaskirane testne primerke. Poleg popolnoma novega prednjega dela (maska, žarometi, blatniki in nov pokrov motorja) je po navdihu novega grand cherokeeja narejen tudi zadek (novi spojler v barvi karoserije, LED žarometi ...). Prenovljena je bila tudi notranjost z novim volanom in veliko bolj kakovostnimi materiali.

Izboljšave so doletele še podvozje, boljše so vozne lastnosti in zvočna izolacija, nova pa so tudi 17-palčna platišča. Compass bo ameriškim kupcem na voljo z dvolitrskim štirivaljnim bencinskim motorjem, ki ima 116 kW/158 KM in 191 Nm navora, ter bolj zmogljivim 2,4-litrskim motorjem z močjo 126 kW/172 KM in 223 Nm navora.

Oba motorja bosta na voljo s petstopenjskim ročnim menjalnikom ali CVT menjalnikom. V ponudbi bo različica s pogonom na prednji kolesni par in s pogonom na vsa štiri kolesa. Kupci bodo lahko izbirali med tremi paketi opreme, že v osnovi pa bodo vključeni sistemi ESC, Hill-start Assist, keyless entry, tempomat ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.