Avto
16 ogledov

Prenovili avto, ki je predramil Evropejce

Hyundai ix35
1/9
Gregor Prebil
Hyundai je po dobrih treh letih prenovil svoj srednje veliki suv ix35, ki je spremenil evropski pogled na znamko.

V Evropi so do zdaj prodali 250.000 hyundaijev ix35, pri nas 1.900, uspešno zgodbo pa naj bi nadaljevali s prenovljenim ix35, s katerim pri nas prihodnje leto ciljajo na 600 novih voznikov.

Blaga zunanja prenova

Če ix35 ob prenovi ne bi dobil LED žarometov spredaj in zadaj, bi na prvi pogled le stežka vedeli, da gre za novejši model. Novosti so skrite očem, pravijo pri uvozniku, kjer dodajajo, da obliko niso niti želeli bistveno spreminjati, saj se je kar 31 odstotkov vseh kupcev suva za nakup odločilo zaradi videza, kar je nad evropskih povprečjem, ki je 29 odstotkov. To pa ne pomeni, da so novosti redke, so pa take, ki vplivajo tako na uporabniško, kot vozniško izkušnjo.

Novosti

Hyundai ix35 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
V notranjosti so materiali boljši, izboljšave so bile narejene na krmiljenju, ki je bolj direktno, s pomočjo sistema flex  steer pa je moč trdoto volana prilagajati osebnemu stilu vožnje (normal, comfort, sport).

Manj togo podvozje prinaša več udobja in manj hrupa v potniško kabino, izboljšali so tudi zavore, motorje in menjalnike. Sistem ESP je dobil dodatno funkcijo, oziroma sistem za varno vleko prikolice.

Novi sistemi udobja med drugim vključujejo ogrevan volan, parkirne senzorje spredaj in nov audio sistem. Poleg manjšega 4,2-palčnega ekrana, si lahko v paketu z navigacijo kupec zaželi tudi večji 7-palčni. Pomembna novost so tudi biksenonski žarometi.

Agregati in cene

Vse agregati, razen najšibkejšega bencinskega in dizelskega agregata, so na voljo s štirikolesnim (4WD) pogonom. Razpon moči bencinskim agregatov je med 99 kilovati in 122 kilovati, dizelskih pa med 85 kilovati in 135 kilovati. Pri vseh motorji, razen najšibkejšega dizla, ki moč na cesto prenaša s pomočjo šeststopenjskega ročnega menjalnika, si lahko kupec omisli samodejni menjalnik.

Hyundai ix35 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil


Najcenejši ix35 je osnovno opremljeni 1,6 litrski bencinski motor z 99 kilovati moči (135 KM), šeststopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na dve kolesi, ki stane 17.790 evrov, najcenejši 4WD model kombinira dvolitrski bencinski GDI motor z 122 kilovati moči in šeststopenjski ročni menjalnik. Na ceniku ga cenijo na 21.290 evrov. 1,7-litrski dizelski CRDi z 85 kilovati moči in dvokolesnim pogonom stane najmanj 20.290 evrov, dvolitrski dizel z 100 kilovati moči (115 KM) in štirikolesnim pogonom pa 23.590 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.