Avto
7 ogledov

Prestižna nagrada za i40

Hyundai i40 wagon Gregor Prebil
Hyundai je za svoj novi model i40 prejel prestižno nagrado EuroCarBody 2011 za najboljšo strukturo karoserije. Hyundai je prva azijska avtomobilska znamka, ki je dobila to industrijsko nagrado.

Hyundai i40 je osvojil 1. nagrado organizacije EuroCarBody, ki jo sestavljajo avtomobilski dobavitelji in industrijski strokovnjaki s celega sveta.

Na letošnji konferenci je 500 delegatov med desetimi avtomobilskimi blagovnimi znamkami (Audi, BMW, Ford, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Land Rover in Volkswagen) izbralo Hyundai za zmagovalca. Strokovnjaki so pohvalili celovit inženiring, učinkovit in inovativen razvoj materialov ter proizvodno učinkovitost. Še posebej je žirijo navdušila kakovost in trdnost Hyundaievega jekla ter izboljšani spoji, ki omogočajo togost karoserije in nizko težo.

i40 je od skupnih 50 točk dosegel 37,98 točke. Najbližji konkurent in drugouvrščeni avto audi A6 je dosegel 35,86 točke. Na tretje mesto pa je bil uvrščen mercedes B-Class s 34,66 točkami. Nagrada EuroCarBody je po maksimalnih petih zvezdicah na preizkusnih trčenjih EuroNCAP novo priznanje za znamko Hyundai, ki je hrati prva azijska avtomobilska znamka, ki je dobitnica te prestižne nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.