Avto
16 ogledov

Pri Nissanu so po navdihu na x-traila izdelali bob

Nissan X-Trail bobsleigh
1/8
Nissan
Ni s zgodilo prvič, da se avtomobilski proizvajalci spogledujejo s snežnimi bobi. Hitrost, aerodinamika in še kaj, so skupne lastnosti bobov in avtomobilov. Nissanov bob je prav poseben, saj je prvi sedemsedežni bob na svetu.

Nissan je na olimpijski ledeni stezi Igls v avstrijskem Innsbrucku predstavil prvi bob sedmerosed na svetu.

Za krmilom je sedel britanski nosilec olimpijske medalje Sean Olsson. Nissan je skupaj s strokovnjaki za bob pretvoril tradicionalni bob štirised v sedmerosed. Darryl Scriven, vodja za dizajn pri Nissan Design Europe (NDE), se je povezal s specializiranim proizvajalcem bobov Diegom Menardijem in strokovnjakom za ta šport Ianom Richardsonom, da bi zlili dizajn avtomobila z olimpijsko aerodinamiko.

Podobnosti s športnim terencem

Navdih za bob X-Trail bobsleigh so dobili v dizajnu športnega terenca x-trail. Doseže lahko hitrost do 100 km/h in pospeške do 4,5 G.

Bob posnema drzen dizajn avtomobila nissan X-trail z značilnim prednjim delom, žarometi in možnostjo sedmih sedežev. Potnikom zagotavlja 360-stopinjski pogled iz ptičje perspektive, ki jih postavlja v samo središče dogajanja – enako kot zaslon za nadzor okolice pri Nissanu X-trail.

Komentarjev 1
  • blueone 12:21 07.februar 2016.

    Bob je bob, Nissan je pa Nissan...tukaj je samo fora kdo je dal finance.