Avto
15 ogledov

Prihaja nova alfa 149

alfa_149_s_211008_ Žurnal24 main
Alfa Romeo je razgrnil zavese z nove lepotice. Po spletu so zaokrožile fotografije modela 149.

Naslednica 147-ice, ki je na prodaj že od leta 2000, je postavljena na isto osnovo kot fiat bravo ali lancia delta, njena oblika pa ne dopušča hladnih čustev. Spredaj se po obliki maske, pokrova in luči tako kot manjši mito zgleduje po superšportni 8C competazione. Bočna linija se izrazito dviga proti zadku, ki je nekaj novega in svojstvenega v oblikovanju Italijanke. Svetila so na robu karoserije okrogla, nato pa se proti sredini razpotegnejo kot puščica; na prvi pogled torej delujejo kot prehod s starega oblikovanja vodoravnih luči na nove, s katerimi se ponašata že omenjena modela.

Celotna oblika daje videz mišičaste športnosti, svoje dodajo dodatki, kot sta zadnji spojler ali dvojna izpušna cev. Novinka bo v boju z nemško konkurenco v segmentu prestižnejših kompaktov igrala tudi na motorno paleto, ki jo bodo sestavljali bencinski in dizelski motorji iz Fiatove zakladnice z močjo od 88 kW (120 KM) pa vse do V6 198 kW (265 KM), kolikor bo rezerviranih za različico GTA. Za najbolj zahtevne bo na voljo tudi Q2 diferencial.

 
Alfa romeo 149 bo na voljo v tro- in petvratni različici, z ročnimi ali avtomatskimi menjalniki. Na prodaj bo prihodnje leto, cene se bodo začele okoli 21.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.