Avto
30 ogledov

Prihaja novi aveo

Chevrolet aveo Žurnal24 main
Novi chevrolet aveo bo prvič predstavljen na pariškem avtomobilskem sejmu. Naprodaj bo poleti 2011, ponudba motorjev vključuje 1,3-litrski dizelski motor in šeststopenjska menjalnika.

Razstavni avtomobil Aveo RS je bil letos že predstavljen na detroitskem in ženevskem avtomobilskem sejmu. Z modelom, ki je pripravljen za serijsko proizvodnjo, pa ima Chevrolet avtomobil, ki je enako privlačen kot predhodna idejna zasnova.

Privlačni oblikovni elementi vključujejo prednji del agresivnega videza z izbočenimi dvojnimi žarometi in dvodelno masko hladilnika, kompaktno in sloko obliko karoserije z dvigajočo se ramensko linijo in kratkim zadkom, »skriti« kljuki na zadnjih vratih, ki ju krasi zadnji stebriček, ter zgoraj ozka in spodaj izbočena oblika, ki je pomemben del novega Chevroletovega oblikovnega jezika.

Novinec je daljši in širši od trenutnega modela, kar se pozna pri prostornosti kabine in prtljažnega prostora. Notranjost zaznamuje zlasti dvodelni sklop merilnikov z motorističnim pridihom, ki vsebuje analogni merilnik vrtljajev, digitalni merilnik hitrosti in opozorilne lučke. Za sredinsko konzolo je značilna modra osvetlitev ozadja višjega razreda, medtem ko je celotni sprednji del kabine prijetno zaokrožen. Sprednji del kabine je na voljo v večbarvni kombinaciji, katere barvni poudarki se z armaturne plošče stekajo v voznikova in sovoznikova vrata. Izboljšali so kakovost materialov, uporabljenih v notranjosti, dodali številne odlagalne površine v sredinski konzoli in sodobni zvočni sistemom z USB priključkom, vhodom za zunanje zvočne vire in s funkcijo Bluetooth.

Chevrolet aveo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Podvozje je prilagojeno evropskemu okusu in zagotavlja vozne sposobnosti, ki združujejo udobje in živahnost. Elektronsko servokmiljenje, elektronski nadzor stabilnosti (ESC) in zavorni sistem ABS so vključeni v standardno opremo. Na voljo bo s pestro izbiro štirivaljnih bencinskih in dizelskih motorjev z vgrajeno najsodobnejšo tehnologijo, kot so prilagodljivo krmiljenje ventilov, sinhronizator dvojne odmične gredi in vbrizgavanje goriva s skupnim vodom pri dizelskih motorjih.

Ponudba bencinskih motorjev vključuje dve 1,2-litrski različici (s 70 KM oziroma 86 KM), 1,4-litrski motor (100 KM) in 1,6-litrski motor (115 KM). Aveo bo prvič na voljo z dvema različicama 1,3-litrskega dizelskega motorja (s 75 KM oziroma 90 KM) z vgrajeno tehnologijo zagona in zaustavitve (Start&Stop).
 
Chevroletov prvi šeststopenjski samodejni menjalnik za majhen avtomobil bo na večini trgov na voljo kot dodatna možnost za Aveo z 1,4-litrskim in 1,6-litrskim motorjem. Ročni menjalniki so pet- ali šeststopenjski, odvisno od vrste motorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.