Avto
39 ogledov

Prihajajo digitalne registrske tablice

Registrska tablica z imenom Angelinine hčere Žurnal24 main
V Južni Karolini v ZDA bi lahko kmalu uvedli elektronske registrske tablice za osebna vozila in tovornjake.


Z uporabo t. i. elektronskega papirja bodo nove registrske tablice izpisovale številke in podatke, ki bodo pomembni za policiste. Tako se bo na tablici izpisalo, ali je vozilo neregistrirano, ukradeno in podobno.

Sporočila bodo prebrali tako policisti kot drugi vozniki, ki bodo lahko na nepravilnosti opozorili policiste. Oblikovalci tablic pravijo, da bodo sporočila izpisana v svetlordeči barvi ali pa se bodo svetila, tako da bodo še bolj opazna.

Vsaka digitalna registrska tablica bo povezana z oddelkom za motorna vozila (DMV), energija za napajanje zaslona pa se bo generirala s pomočjo vibracij vozila in solarnega premaza preko tablic. Energija bo potrebna le v primeru, ko se bo spreminjal napis na zaslonu tablice, in ne zato, da bi bil neki napis dalj časa izpisan na tablici. Izumitelji tablice dodajajo, da DMV ne bo imel možnosti zasledovanja vozil.

Trenutno gre le za pilotski program. Če se bo izkazal za uspešnega, in če stroški ne bodo preveliki, bodo digitalne registrske tablice kmalu zamenjale klasične.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.