Avto
1809 ogledov

Primite se, Aston Martin bo po novem izdeloval motorje

Aston Martin AMB 001
1/10
Aston Martin
Aston Martin je napovedal maloserijsko proizvodnjo hitrega, lepega in izredno dragega motorja. Agent 007, si pripravljen?

Britansko znamko povezujemo z dragimi športnimi avti, sedaj so na seznam dodali še motocikel. 

Predstavili so motor AMB 001. In poleg tudi ceno, ki sega v višavo, saj je vstopna cena kar 108 tisoč evrov. To je sicer še vedno precej pod najcenejšim avtom, a vsekakor visok znesek. 

Od kod takšna vrednost, je hitro jasno. Izdelali jih bodo le sto. In vsak bo nekaj posebnega, saj gre za zmes vrhunske tehnike in dizajna, podkrepljenega z raznimi dodatki iz ogljikovih vlaken, titana in kakovostnega aluminija. Sedež (ali sedlo?) je denimo iz ročno sešitega britanskega usnja. Seveda so oblikovalci za razne detajle jemali navdih pri avtomobilih Aston Martina. 

Kakorkoli, V2 motor s turbo polnilnikom ima moč kar 132 kW (180 KM). In motor tehta 180 kilogramov. Razmerje moč proti masi priča, da s AMB 001 praktično ni mogoče spoštovati cestnih omejitev. K sreči (ali pač ne) pa je AMB 001 striktno dirkaški izdelek in se ga na običajnih cestah ne sme uporabljati. Za njegove bogate kupce to ne bi smela biti težava, bodo pač najeli zaprto pisto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.