Avto
34 ogledov

Prometna superkamera

Kamera je proizvod znanega švicarskega podjetja Multanova. Žurnal24 main
Prometna superkamera je prišla v Evropo. Sistem traffistar SR590 lahko hkrati spremlja 22 vozil in v enem trenutku detektira na desetine prometnih prekrškov.

Prometna kamera Traffistar SR590 poleg standardnih funkcij, od prekoračitve najvišje dovoljene hitrosti ali prevožene rdeče luči, lahko istočasno detektira še na desetine drugih prekrškov, kot je neupoštevanje znakov za obvezno ustavljanje, vožnjo preko polne črte, nedovoljene manevre, premajhno varnostno razdaljo, neupoštevanje prednosti pešcev na prehodih za pešce ...

Superkamera lahko istočasno spremlja kar 22 vozil, štiri prometne trakove in vse to na oddaljenosti 500 metrov. Njeno področje delovanja obsega hitrosti med 20 in 300 km/h, brez težav pa deluje tudi pri temperaturah od -20 do + 60 stopinj Celzija. Sistem deluje s pomočjo uporabe dveh kamer, ene navadne in ene hitre z visoko natančnostjo. Traffistar SR590 že tri mesece testirajo v Ženevi v Švici, vendar pa vsaj do leta 2011 še ne bo postala operativna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.