Avto
83 ogledov

Prve prometne nesreče zaradi igrice Pokemon Go

Prometna nesreča Reševalni pas/Twitter
Ameriški mediji poročajo, da je neki 28-letni ameriški voznik s svojim vozilom zapeljal s ceste in se zaletel v drevo, neko deklico, ki je hodila po cesti, pa je zbilo vozilo. Povsem običajni nesreči, ki sta se končali brez najhujših posledic, a je zaskrbljujoče to, da sta tako voznik, kot peška, v trenutku nesreče na svojem mobilnem telefonu igrala igrico Pokemon Go.

Kot kaže je le še vprašanje časa, kdaj bo zaradi aplikacije Pokemon Go, ki je v zadnjem času obnorela latnike pametnih telefonov po vsem svetu, privedla do prvih žrtev v prometu.

Pokemon Go je igra za mobilne telefone, ki igralcem omogoča raziskovanje okolice v resničnem življenju z uporabo GPS sistema. Cilj je, da se z odhodom do realnih lokacij ujame virtualna bitja iz igre.

Policisti zaskrbljeni

Zadnja novica, ki prihaja iz ZDA, kaže, da so nekateri uporabniki aplikacije že izklopili zdrav razum. 28-letni voznik naj bi prav zaradi igrice zapeljal s ceste in trčil v drevo. Na njegovo srečo ni bil huje poškodovan, incident pa je ameriško policijo opozoril na to, kakšno nevarnost predstavlja igrica za udeležence v prometu. Predvsem pešce.

"Vse skupaj je postalo zastrašujoče. Ljudje hodijo po ulicah in ne posvečajo pozornosti, kaj se dogaja okoli njih," pravi šef policije v ameriškem Auburnu Shawn Butler. Na policiji so celo izdali opozorilo za uporabnike aplikacije, v katerem opozarjajo voznike, da ne igrajo igrice medtem, ko vozijo avtomobil, pešcem pa, da naj bodo pozorni na dogajanje v prometu okoli njih, še posebej, ko hodijo čez, ali ob cesti.

Da je opozorilo na mestu dokazuje drugi incident v ZDA, ko je 15-letnico zbil avtomobil, medtem, ko je igrala igrico Pokemon Go. Deklica je hodila ob cesti, ko jo je zadel avtomobil. Voznik je z njo počakal na prihod reševalcev. Poleg modric po telesu, je imela še poškodovano stopalo in ključnico.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:24 19.julij 2016.

    Tud prej ni bila dovoljena uporaba telefona med vožnjo; tud zdej ni. Samo takrat ni noben rekel: Glej kako nevaren je Facebook; Twitter al pa Youtube. Folk ga uporablja med vožnjo. Dejmo prepovedat te strani. Ne takrt so vsi ...prikaži več govoril da gre za prepovedano uporabo telefona med vožnjo. Niso se zgovarjal na bilokatero storitev s katero se je uporabnik ukvarjal. Ampak valda..ker gre pa za igrico je pa takoj treba zganjat propagando pa odpor. Glej folk že zahteva da se prepove to igrico. Propaganda deluje na ovcah. Oprosti ampak če si tako neumen da uporabljaš telefon med vožnjo; potem je čist vseeno al umreš ko igraš Pokemon GO, gledaš Facebook; poslušaš agresivno musko al pa si tok tup da kolesariš po avtocesti. Noben zakon te ne bo rešil pred lastno neumnostjo!!!!

  • allstarr111 11:19 19.julij 2016.

    A bomo prva država ki bo tole bedarijoi prepovedala, al pa zahtevala od ustvarjalcev naj bodo pokemoni na točno določeni lokaciji, recimo v parku tivoli, rožnik, zoo, in ostalih nenevarnih površinah, al pa kr na stadionu za bežigradom in dvorani, ...prikaži več pa lahko Jakovićević še mal kasira, pač karta za lovljenje pokemončkov 2 eur, pljeskavica 3 eura, pivo 2 i po eura, otroc u spremstvu pa euro :) Evo para ko Đajić đece

  • drejca1 09:38 19.julij 2016.

    Končno jim je uspelo....narediti igrico, kjer bodo tisti, ki želijo imeti svet še bolj pod kontrolo prišli do vseh podatkov in slik. To je genialen način za brezplačno nadziranje prebivalstva po vsem svetu..Malo si preberite:http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/07/17/ekskluzivno-putin-zabranio-pokemon-go-u-rusiji-zbog-povezanosti-sa-cia-om/