Avto
2 ogledov

Prvi hibrid iz Kie

Model Forte LPI hybrid lahko uporablja utekočinjeni naftni plin (zelo priljublje Žurnal24 main
Na avtomobilskem salonu v korejskem Seulu je Kia pri svoji novi limuzini Forte predstavila posebno serijo okolju prijaznejših vozil z imenom ‘Eco Dynamics’ in hibrid LPI.

Novi Kiini modeli, z okolju prijaznejšimi tehnologijami (hibridi, plug-in hibridi in vozila, ki jih poganjajo vodikove gorivne celice), se bodo ponašali z edinstveno oznako 'Eco Dynamics'. Kia bo avgusta na domačem, korejskem trgu predstavila prvo hibridno vozilo - Forte LPI hybrid. Kia sicer v letu 2011 načrtuje predstavitev prvega povsem hibridnega vozila, temu bo v letu 2012 sledila še serijska proizvodnja vozila, ki ga poganjajo gorivne celice.

Model Forte LPI hybrid lahko uporablja utekočinjeni naftni plin (zelo priljubljen v Južni Koreji) ali elektriko. Hibridni sistem podpira notranje izgorevanje motorja med prižiganjem in pospeševanjem. 1,6-litrski motor z oznako gamma LPI HEV proizvaja maksimalnih 114 konjskih moči (84 kW), ponaša pa se z največjim navorom 148 Nm/min. Forte LPI hybrid bo prvo vozilo na svetu, ki bo uporabljalo litij-polimerske baterije (lithium polymer). V primerjavi z Ni-MH (nickel-metal-hydride) baterijami, so litij-polimerske baterije močnejše, lažje ter so manjših dimenzij, ponujajo pa boljše zmogljivosti in zasedejo manj prostora.

Kia forte LPI hybrid © Kia

 

Forte LPI hybrid se od modela Forte (v nekaterih državah ga tržijo pod imenom ‘Cerato’) razlikuje po imenitnejši notranjosti in bolj prefinjeni zunanjosti.
Odbijač, maska hladilnika, zadnje luči, alu platišča ter ostrejše poteze že na prvi pogled dajejo vedeti, da se Forte LPI hybrid razlikuje od bencinsko gnanega modela. Sprednji žarometi s črnimi obrobami, stranski smerokazi in zadnji spojler so novi dodatki, ki dodajo svoj pečat popolni preobrazbi vozila.

Kar zadeva notranjost se Forte LPI hybrid ponaša s Super Vision merilniki in navigacijskim zaslonom. Posebna barva notranjosti, ki je na voljo le pri hibridni različici, pa daje poseben pečat prefinjenosti. Poleg tega so pri najstarejšem korejskem proizvajalcu prav za ta hibrid razvili glasbeni vložek, ki vsakokrat popestri prižiganje motorja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.