Avto
4929 ogledov

Prvi pogled na nove ruske moskviče

Moskvič Sputnik
Na spletu so se pojavile prve slike novih moskvičev: to bodo križanci in električni avtomobili.

Tovarna avtomobilov "Moskvič" je prvič predstavila svoje nove modele vozil, vključno z električnim avtomobilom, so sporočili tiskovni predstavniki moskovskega župana Sergeja Sobjanina.

Renault Megane Conquest RS line Renault Avto Renault: Zgodilo se je, kar so številni pričakovali

Pisali smo, da je župan Moskve po odločitvi Renaulta, največjega avtomobilskega investitorja v Rusiji, ki je bil tudi lastnik ruskega avtomobilskega giganta AvtoVAZ, da zapusti Rusijo, napovedal, da bo v zapuščeni Renaultovi tovarni v Moskvi obudil proizvodnjo avtomobilov znemke Moskvič, ki so pod zgodovinsko znamko v osemdesetih in devetdesetih letih izginili s proizvodnih linij. Prvi odzivi so bili, da gre za obupen poskus, da bi Rusi rešili vsaj nekaj proizvodnje avtomobilov.

Moskvič | Avtor: Sputnik Sputnik

Obupani Rusi Avto Obupan poskus Rusov - neverjetno, kateri avtomobil bi proizvajali

Moskvič je bankrotiral leta 2001. Kot je že pred časom napovedal Sobjanin, so v načrtih klasični avtomobili z motorji z notranjim zgorevanjem in kasneje celo električni avtomobili. Kako bo videti prihodnji Moskvič, se se spraševali številni. Za razvoj novega avtomobila so potrebna vsaj tri leta, v Rusiji pa čas teče počasneje. Zato so postala glasna namigovanja, da je možno, da bodo na proizvodnji liniji celo stari modeli iz 90. let prejšnjega stoletja, ki so izpeljanke "tragičnega" aleca 2141 iz leta 1986, ki slovi po svoji nezanesljivosti.

Ruski premier Vladimir Putin se je v Moskvi popeljal v novem ruskem yo-mobile hi Avto Rusi bodo zagnali proizvodnjo avta, ki jih vrača v prazgodovinske čase

Moskvič | Avtor: Sputnik Sputnik

Ambiciozni načrti

Sodeč po prvi predstavitvi, pa bo prva linija "moskvičev" vključevala pet modelov - od križancev, vozil nižjega srednjega razreda in električne avtomobile. Župan Moskve Sergej Sobjanin in generalni direktor podjetja Kamaz Sergej Kogogin sta v tovarni Moskvič podpisala pogodbo o organizaciji proizvodnje domačih električnih avtomobilov in o sodelovanju pri razvoju osebnih avtomobilov.
»Strani sta se dogovorili o ciljnih fazah dela. Prvi je sestavljanje avtomobilov po tehnologiji DKD - vsaj 600 enot do 31. decembra letos, od tega 200 enot z elektromotorjem; najmanj 50.000 enot v letu 2023, vključno s približno 10.000 vozili z električnim motorjem; vsaj 100.000 enot leta 2024, vključno s približno 20.000 vozili z električnim motorjem. Drugi je montaža s tehnologijo CKD do 31. decembra 2024,« so sporočile moskovske oblasti.

Lada granta Ubogi kupci Avto Začelo se je: Rusija uradno v prazgodovino

Ob tej priložnosti je Sobjanin sporočil, da so v tovarni že začeli z razvojem platforme za proizvodnjo električnih avtomobilov "Moskvič". Tovarni "Moskvič" naj bi zagotovili potrebne dele za sestavljanje avtomobilov iz prijateljskih držav.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.