Avto
3563 ogledov

Razkrita kakovost slovenskih cest v primerjavi s svetom

Ljubljanska obvoznica Anže Petkovšek Portal, ki sporoča omejitev hitrosti na ljubljanski obvoznici.
Pogosto imamo veliko povedati čez kakovost slovenskih cest. Taka je resnica.

V poročilu Svetovnega ekonomskega foruma, gre za globalno raziskavo o konkurenčnosti, so objavili tudi seznam najbolj konkurenčnih in najmanj konkurenčnih svetovnih držav glede na cestno infrastrukturo za časovno obdobje 2017-2018.

Poplave na Primorskem Posnetek bralca Avto Brezglava vožnja voznikov čez zalite ceste

Raziskava je zajela 137 držav po svetu. Slovenija se je v kategoriji cestna infrastruktura z indeksom 4.4 uvrstila na 51. mesto. Od sosednjih držav je Avstrija uvrščena na 9. mesto (indeks 6.0), Hrvaška na 19. mesto (indeks 5.5), Italija na 45. mesto (indeks 4.5) in Madžarska na 62. mesto (indeks 4.1). 

Celotno lestvico si lahko ogledate tukaj.

Primož Tiringar Avto Na slovenske ceste prihaja več kot 1.000 novih hibridov

Najboljše ceste imajo v Združenih arabskih emiratih (indeks 6.4), z indeksom 6.3 sledita Singapur in Švica. Med prvimi desetimi so še HongKong, Nizozemska, Japonska, Francija, Avstrija in ZDA. Zadnja tri mesta so pripadla Mavretaniji (2.0), Demokratična republiki Kongo (2.1) in Haiti (2.1).

Cestninska postaja Log Pripravite se Avto Pripravite se, maja naše avtoceste potrebujejo posebno vrlino voznikov

Kazalnik kakovosti cest je ena od kategorij indeksa globalne konkurenčnosti, ki jo letno objavlja Svetovni gospodarski forum (WEF). Predstavlja oceno kakovosti cest v določeni državi na podlagi podatkov iz Ankete o izvršnem mnenju WEF, dolgoročne in obsežne raziskave, ki se dotika mnenj več kot 14.000 vodilnih podjetij v 144 državah. Ocena kazalca kakovosti cest temelji na samo enem vprašanju. Anketirance prosijo, da ocenijo ceste v svoji državi delovanja na lestvici od 1 (nerazvita) do 7 (obsežna in učinkovita po mednarodnih standardih). Posamezni odzivi so združeni, tako se tudi dobi ocena posamezne države.

Nemška avtocesta Neverjetno Svet Zaradi vročine že zacvetele ceste
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.