Avto
1336 ogledov

Reklame boste dobivali v avtomobil

reklama wiz J. Z.
Ford je patentiral uporabniški vmesnik za interakcijo med avtomobilskim multimedijskim sistemom in panoji ob cesti.

Branje oziroma prepoznavanje cestnih znakov je tehnologija, ki jo danes uporabljajo številni novi avtomobili. Pri Fordu so se odločili, da sistem uporabijo na način, da lahko med potjo skenira reklamne panoje, katerih vsebino vam želi potem prikazati s pomočjo zaslona informacijsko-zabavnega sistema.

Volkswagen golf Avto Sodobna multimedija komplicirana bolj kot ves avto pred 10 leti

O predvajanju oglasov v avtomobilu se govori in piše že dalj časa, vendar pa za zdaj več kot pri zamislih v avtomobilih še ne poznamo. Tudi pri Fordu, kjer zadeve ne komentirajo, so sistem šele patentirali. Kako ga je treba uporabiti, je razvidno iz opisa. Avto bo med vožnjo sledi reklamnim panojem, na osrednjem zaslonu v avtomobilu pa se, ko ga prebere sistem, prikaže oglas, ki vsebuje enak izdelek kot reklamni pano. Hkrati lahko avto s pomočjo navigacije pokaže pot do najbližje trgovine, kjer je izdelek naprodaj, ali pa vam prikaže kontaktne podatke prodajalne oziroma prodajalca.

Ford F-150 lightning | Avtor: Ford Ford

multimedijski sistem, infozabavni sistem, infotainment, avtoradio Svetujemo Avto Nov infotainment v star avto, kaj morate vedeti?

Zamisel ni nova

Podjetja nenehno razmišljajo, kako priti do novih kupcev in kako povečati svoj doseg. V to zgodbo se več kot odlično vključujejo tudi avtomobili, ki vsi po vrsti dobivajo velike digitalne zaslone.

Vrnitev v preteklost Avto Kaj v avtomobile prihaja po zaslonih na dotik?

Podjetje Telenav je že leta 2018 predstavilo načrt o platformi, ki bo oglaševalcem omogočala, da se njihova sporočila vidijo na zaslonu večpredstavnostnih sistemov v avtomobilih. Oglasi se bodo prikazovali ob vstopu v vozilo in na semaforjih, med vožnjo pa se zaradi varnostnih razlogov ne bodo prikazovali, so v svojih načrtih trdili v tehnološkem podjetju. S prihodom samovozečih avtomobilov tudi teh omejitev ne bo več.

Honda civic grand Avto Šest od desetih jih ni znalo slovensko

Na zaslonih se bodo prikazovali aktualni oglasi, kot recimo kuponi oziroma nasveti kje se ustaviti, ko ste lačni. Oglasi bodo na začetku statični in samo v audio različici, s časom pa se bodo spreminjali, so prepričani v Telenavu.
 

Komentarjev 1
  • JZekspert 09:38 28.maj 2021.

    To je ta nova sprevržena korona-fašistična normalnost, niti med vožnjo nimate mira, čeprav vam s tem očitno in neposredno zmanjšujejo koncentracijo in ogrožajo varnost!