Avto
46 ogledov

Revoz ukinja popoldance

Revoz Gregor Prebil
Novo mesto. Vodstvo Revoza je za deset dni ukinilo popoldansko izmeno, v kateri dela okrog 850 delavcev. Zaradi upada naročil začenjajo pogajanja s socialnimi partnerji, za katera se delavci bojijo, da se lahko končajo z odpuščanji.

Vodstvo zagotavlja, da je njihov cilj obdržati delovna mesta, “dokler in kolikor je to mogoče”.

O usodi delavcev že ta teden

“Razmere na trgu naši dejavnosti niso naklonjene, tako da se v zadnjem času srečujemo s padcem prodaje, ki občutno presega naša predvidevanja,” pojasnjujejo v Revozu. Že aprila so ukinili polovično nočno izmeno. “To za zdaj ne pomeni odpuščanja, že ta teden pa bomo začeli pogajanja z vodstvom; oboji pripravljamo rešitve,” pravi predstavnik delavcev Slavko Pungeršič. Meni, da lahko pred odpuščanji vodstvo zmanjša plače in uvede krajši delovni čas. “Leta 2014 prihaja nov projekt, ko bodo izobraženi delavci potrebni, zato menim, da ni v interesu vodstva, da jih zdaj odpusti,” je prepričan Pungeršič. Pogajanja o usodi 2.300 delavcev naj bi začeli še 
ta teden.

Ukrepi bodo odvisni od jesenskih in zimskih naročil, zato vodstvo še ne želi govoriti o morebitnem številu odpuščenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.