Avto
8962 ogledov

Revoz v odpuščanje in zmanjševanje vrtljajev

Revoz Saša Despot
Kriza v avtoindustriji je pljusnila v Slovenijo. Največji slovenski izvoznik mora zmanjšati proizvodnjo, kar pomeni tudi izgubo dela za 350 ljudi.

Iz Revoza so sporočili, da so v avtomobilski industriji vladajo zelo negotove razmere, ki so posledica predvsem krize s polprevodniki, pa tudi drugih težav, "ki so bodisi povezane z zdravstveno krizo Covid-19 bodisi se pojavljajo na trgu sestavnih delov in surovin."

Tokrat težav ne morejo več reševati zgolj s prekinitvijo proizvodnje, tako kot so to storili že večkrat letos. "Da bi ohranilo konkurenčnost, je bilo vodstvo podjetja Revoz primorano prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu. Tako je predvideno zmanjšanje obsega proizvodnje od srede novembra dalje."

"Vodstvo podjetja je začelo pogovore s socialnimi partnerji za pripravo prehoda proizvodnje z dveh izmen na eno izmeno in pol, kar ustreza zmanjšanju dnevne proizvodnje s 650 vozil na 480 vozil na dan. S tem ukrepom naj bi bilo prizadetih okoli 350 zaposlitev v Revozu."

Vodstvo Revoza se je zavezalo, da bodo skupaj z Zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagali pri iskanju nove zaposlitve na trgu. 

O krajšem ali daljšem zapiranju tovarn in zmanjševanju proizvodnje poročajo praktično iz vse Evrope, večina proizvajalcev je morala zelo prilagoditi proizvodne procese, kar pomeni tudi izgubo delovnih mest. 

To pa ima in še bo imelo vpliv tudi na naročila za slovenske dobavitelje sestavnih delov za avtoindustrijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
  • antonijo 16:06 13.oktober 2021.

    Največja klosarija tega Revoza je da je pol agencijskih delavcev, država da podjetju subvencij se pa jos tak da je delovna sila napol zastonj, tempo 30procentu višji kot po ostalih obratih v franciji,ko pride do krize pa letijo reveži z ...prikaži več minimalcem ostala pisarniška gamat ka ma 2krat večjo plačo pa ne,3krat na dan po pol ure na kavi itn.not je cca 2500ljudi od tega 1500v pisarnah čudo je ta revoz.bil sm tam da se ti zagadi,nikol več rajši sm lačen

  • Tamela_Zielinski 16:05 13.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:55 13.oktober 2021.

    Zakaj takšna panika zdaj ko se je eno podjetje v tuji lasti malce zaprlo. Pišite raje o tistih številnih ki so zaprli dejavnosti in ostali brez služb zaradi nebuloz vlade in Covida