Avto
106 ogledov

Rezervni deli za yuga do 2015

zastava_yugo_proizvodnja
1/21
Žurnal24 main
Rezervni deli za yuga bodo iz starega programa Zastave na voljo do leta 2015, je dejal direktor podjetja iz Kragujevca Radomir Petrović. Proizvodnja yuga se je končala leta 2008.

Direktor podjetja Fiat Automobili Srbija (FAS) Radomir Petrović je v pogovoru za srbski Blic zanikal, da bodo s tem, ko bodo nadomestne dele za vozila znamke Zastava zagotovili le do leta 2015, kršili dogovor s kupci. Pravi, da ni razlogov za paniko, saj naj bi bilo vseh delov za zdaj na zalogi še dovolj.

"Prvič slišim, da bi zmanjkovalo rezervnih delov za avtomobile znamke Zastava. Še vedno imamo vse komponente, od motorjev do svečk. Lastniki avtomobilov Zastava naj se ne bojijo, saj je delov dovolj še za nekaj let, vsaj do leta 2015," pravi Petrović, ki dodaja, da je bilo ob zaustavitvi proizvodnje leta 2008 narejenih še več kot 150 nedokončanih vozil, ki jih lahko uporabijo za dele.

V Srbiji je registriranih okoli 1,5 milijona vozil, od tega jih je okoli 400 tisoč znamke Zastava. Od teh je približno 300 tisoč Zastavinih vozil starejših od 10 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.