Avto
103 ogledov

Rolls-royce pokazal del najdražjega suva na svetu

Rolls-royce cullinan Rolls-Royce
Rolls-Royce je predstavil prvo uradno fotografijo svojega prihodnjega suva, za zdaj imenovanega še pod kodno oznako cullinan. To bo najdražji serijski terenec na svetu.

S projektom cullinan bo Rolls-Royce kot eden zadnjih luksuznih proizvajalcev vstopil v svet terencev. Nekoliko nenavadno za petično znamko so se odločili prekiniti ugibanja in špekulacije kar sami ter javnosti predstavili pravi predserijski avto, sicer še izdatno skrit za kamuflažno prevleko. 

Vseeno prve fotografije kažejo, da bo to spredaj tipični rolls-royce, zelo podoben največjemu modelu phantom, pa čeprav naj bi zanj razvili novo aluminijasto platformo, ki bo služila tudi drugim prihodnjim modelom. Zelo zanimivo pa bo videti, kako bo prvi moderni petvratni model znamke izgledal z zadnje strani, ki ga še skrbno skrivajo. V tem trenutku tudi ni mogoče vedeti, ali bo imel petični terenec zadnja vrata klasična ali "samomorilskega" tipa. 

Rolls-royce cullinan | Avtor: Rolls-Royce Rolls-Royce
Bo pa ena izmed posebnost za znamko tudi vpeljava 4x4 pogona. Predvidoma naj bi projekt cullinan postal serijski avto leta 2018, ko bodo kupci lahko prejeli ključ za najdražji serijski suv na svetu. Doslej najbolj prestižni znamkih model phantom stane od 400 tisoč evrov naprej.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 12:44 05.december 2016.

    čista bedarija in to samo zato ker je nov lastnik, ki ga zanima samo keš, filozofijo je pa pozabil, škoda ... je pa res da lahko naredijo še enoprostorca, pa kombi, pa moped, pa tricikl pa vse ... še ena ...prikaži veča znamka ki gre po poti forda ... kaj je ford danes ... šajtrga ... plastična šajtrga dnarja ki naj jo fura lastnik ... namesto solate naj žre dolarske bankovce, so bolj okusni ... takle mamo, samo da se eni koplejo v ničvrednih šuškah