Avto
945 ogledov

S strešnim kovčkom dražja cestnina

Strešni kovček Thule
Vozniki, pozor! Vožnja s strešnim kovčkom po hrvaških avtocestah je lahko draga.

V prvih 11 mesecih leta 2013 so v Hacu (Hrvaške avtoceste) prejeli 445 pritožb zaradi zaračunane cestnine za napačno kategorijo vozila, piše hrvaški Autoklub.

Težava je elektronsko cestninjenje (ENC), o katerem smo pisali že lani, ko sistem v več kot 1.500 primerih zaradi premajhne varnostne razdalje med vozili ni prepoznal pravega avtomobila, vozniki pa so lahko zato za uporabo avtoceste namesto nekaj evrov plačali celo do 60 evrov.

Zdaj so težava strešni kovčki na osebnih vozilih, zaradi katerih sistem osebno vozilo zamenja za kombi. Znesek cestnine je v tem primeru višji za okoli tretjino.

Po besedah koordinatorice za odnose z javnostmi pri Hacu Andreje Haleuš morajo vozniki težavo reševati s pisno pritožbo po navadni ali elektronski pošti in ne na plačilnih mestih na avtocesti. Rok za pritožbo je pol leta. Resničnost uporabnikove pritožbe preverjajo s pregledom fotografij in posnetkov s cestninske postaje.

Komentarjev 2
  • romzy 22:47 29.junij 2019.

    Enostavno ,plačujem vedno z kreditno kartico....in se izognem pregovarjanju z drobižem!

  • Stolp 18:07 23.januar 2014.

    Hrvaški cestarji so že tako ali tako goljufivi ker drobiža ne vračajo. Kar do cele kune zaokrožijo(navzgor seveda). Če cel dan tako dela, lahko zvečer sebi in društvu priredi kar pravo pijanko.Pri evrih se pa zgovarjajo da centov ...prikaži več nimajo za vračati. Pa vrni v kunah! Hrvatje in italijani so največji nateguni!