Avto
28 ogledov

Scirocco: Odmik od iroca

VW scirocco Žurnal24 main
Večmesečna kampanja vrnitve velike Volkswagnove legende je bila tempirana na avtomobilski salon v Ženevi. VW bo v Švici predstavil kompaktni kupe scirocco.

Kot kaže, je embargo na objavo slik novega Volkswagnovega kupeja umaknjen, javnosti pa so na svetovnem spletu že dostopne prve uradne fotografije. Če gre res za prave slike, pri čemer nimamo razloga verjeti, da niso prave, moramo dejati, da je avtomobil drugačen, kot je večina pričakovala in kot so ga v podjetju iz Wolfsburga napovedovali. Z drugimi besedami povedano – scirocco je drugačen od koncepta iroc. No, tudi takšen scirocco predstavlja novo smer v VW-jevem oblikovanju.



Največje razlike v primerjavi s konceptom iroc so odsotnost metalnega okvirja trapezoidne maske motorja, drugačne zračne reže, spremenjena oblika pokrova motorja in žarometi. Od iroca je dejansko ostalo bolj malo.

Pri serijskem modelu so ublažili agresiven in mišičast videz. Zadnji konec je ostal bolj podoben študiji. Opazna je zamenjava dvojnega trapezoidnega izpuha s parom okroglih izpušnih cevi, nameščenih na levo stran. Več bo znanega že v začetku naslednjega tedna, ko vrata odpre ženevski avtomobilski salon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.