Avto
20 ogledov

Seat bo dobil prvi suv

Seat IBX concept Seat
Po skoraj dveh letih razvoja in snovanja dizajna bo Seat v svojo produktno paleto vključil kompaktni suv (športnoterensko vozilo). Novi model bodo začeli tržiti leta 2016.

Končno dobra novica za Seat, saj je bil zadnja leta znotraj koncerna Volkswagen, ki je večino pozornosti posvečal novim modelom Volkswagna, Audija in Škode, precej zapostavljen. 

Zdaj je uradno, da bo Seat leta 2016 predstavil serijski športni terenec. "To je odlična novica, ker se s tem Seat podaja na nov teren, v enega izmed največjih in najhitreje rastočih segmentov na svetu," je  na tiskovni konferenci ob predstavitvi letnih poslovnih rezultatov povedal predsednik uprave družbe Seat Jürgen Stackmann. Dodal je, da je "suv pomemben steber prihodnje korporativne strategije in pomeni velik korak naprej pri doseganju vzdržne dobičkonosnosti podjetja".

Novi model pomeni, da se bo znamka poskušala uveljaviti v rastočem segmentu, v katerem se samo v Evropi proda skoraj milijon vozil na leto, v segmentu, ki se je v zadnjih petih letih povečal za več kot 40 odstotkov in ki bo rasel tudi v prihodnje. Novica pomeni tudi širitev Seatove produktne palete.

Novi suv bodo razvili v Seatovem tehničnem centru v Martorellu, kjer se z inovacijami ukvarja več kot 900 inženirjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.