Avto
1273 ogledov

Šef BMW bo nenavadno hitro odšel

Harald Krüger, predsednika upravnega odbora BMW AG EPA
Govorice, da se mu zelo maje stolček na čelu BMW, se je generalni direktor Harald Krüger odločil prekiniti kar sam. V zameno si je kupil še 10 mesecev miru.

Harald Krüger je bil leta 2015, ko je postal vodja BMW, najmlajši šef v stoletni zgodovini tega avtomobilskega velikana. A danes 53-letni Krüger se bo nenavadno hitro tudi poslovil, saj ne bo imel prilike nastopiti naslednjega petletnega mandata. Oziroma je kar sam najavil, da se po izteku zdajšnjega mandata konec aprila 2020 pred nadzornim odborom ne bo potegoval za novega. 

S tem je Krüger končal ugibanja, koliko časa bodo nadzorniki BMW še tolerirali delo direktorja in njegove ekipe, saj so se v zadnjih dveh mesecih pojavili resni namigi, da se znotraj nadzornega sveta sprašujejo o zaupanju v vodjo uprave. 

BMW X6 X6, tretjič Avto To je novi BMW X6 in takšen je njegov zadek

Položaj BMW se je namreč v nekaj zadnjih letih na globalnem trgu občutno poslabšal. Leta 2016 jih je po prodaji med premijskimi vozili prehitel Mercedes-Benz, prodajna kriza po svetu pa je še dodatno skrčila dobičke. 

Krüger je torej očitno dosegel dogovor, da bo ostal do naslednjega aprila, nato pa zapustil BMW. "Več kot 27 let je bil BMW moj profesionalni dom. Po štirih letih kot generalni direktor pa želim poiskati nove izzive in in uporabiti svoje izkušnje pri novih nalogah in projektih," je po poročanju Automotive News zapisal v izjavi Krüger.

BMW Vision M Next Avto BMW bo konkretno spremenili obliko vozil

V medijih je že zaokrožilo več imen iz visokega BMW menedžmenta, ki bi ga lahko nasledili.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.