Avto
3374 ogledov

Šef Forda duhovito zatrl Teslo

Tesla model3 Tesla
Zbadanja v avtomobilski industriji so zvezda stalnica. Včasih jim še posebej uspejo, kot na primer zapis predsednika in izvršnega direktorja Forda za Evropo Stevena Armstronga na Facebooku kot odgovor na hvalisanje Elona Muska o proizvodnji Tesle.

Elon Musk, šef Tesle, že mesece posluša zbadljivke in kritike na račun števila proizvedenih vozil model 3, za katera je že ob najavi, da bo Tesla izdelovala svoj najmanjši, in najcenejši model, prejel skoraj pol milijona naročil iz vsega sveta. A pol milijon avtomobilov in več je treba proizvesti, kar pa Tesli nikakor ni šlo po načrtih. Veliko se je govorilo o poslovanju, težavah v proizvodnji in kakovosti proizvodnje, tudi o izgubah. Nekateri so celo ugibali, ali se je podjetje znašlo pred stečajem, kar je Elon Musk odločno zanikal.

Elon Musk in tesla model X SLOVENSKE TABLICE Avto Registracije vozil junija v Sloveniji: Tesla X, ferrari californija, porscheji 911 ...

Kot ključni dejavnik za ustvarjanje prihodkov in bežanje iz "minusa" večina vidi izključno v povečanju proizvodnih zmogljivosti, oziroma pospešitvi proizvodnje njihovega ključnega vozila model3, na katerega kupci v vrsti čakajo že nekaj mesecev, veliko pa jih je tudi že obupalo in odpovedalo. Cilj, ki ga je Musk postavil pred svoje zaposlene je bil proizvesti 5.000 avtomobilov model3 na teden in to v drugem kvartalu leta, ki se je pravkar končal.

Superpolnilnica Tesla Avto Tesla z največjo izgubo vseh časov

Musk dobil odgovor

Po tem, ko je tudi sam spal v tovarni in aktivno delal na optimizaciji proizvodnega procesa, je pretekli teden Musku in Tesli končno uspelo. Iz Tesline tovarne v ZDA je v sedmih dneh zapeljalo 5.000 model3 in dodatnih 2.000 vozil model X in S. V medije so prišle fotografije slavja, s katerimi so zaposleni in vodstvo skupaj proslavili velik mejnik za podjetje. Naslednji cilj je proizvesti 6.000 vozil model3 na teden, oziroma 300 tisoč električnih vozil na leto.

Tesla model 3 Avto Najbolj brutalni tesla 3 bo zašibil kolena hitrim nemcem

Ob mejniku se je na Facebooku pohvalil tudi Elon Musk, ki je na svojem profilu zapisal 7.000 avtomobilov, 7 dni, namesto oklepajev pa dodal dva srčka in med njima zapisal Teslina ekipa.

Avto znamke Avto Tesla že za petami Audiju

Hitro mu je na duhovit način odgovoril predsednik in izvršni direktor Forda za Evropo Steven Armstrong, ki je nad Muskov zapis dodal: 7.000 avtomobilov, cca 4 ure, nato pa tako kot Musk dodal dva srčka in med njima zapisal Fordova ekipa.

 | Avtor: Facebook Facebook

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.