Avto
5148 ogledov

Sharanov naslednik je videti odlično

Volkswagen viloran
1/18
Volkswagen
Volkswagen je predstavil enoprostorca vilorana.

Razred enoprostorcev v Evropi je v zatonu. Prav zato avtomobilski proizvajalci ukinjajo modele v tem razredu. Na Kitajskem je drugače. Volkswagen je pokazal vilorana. Naslednik sharana je videti odlično. Vendar pa ne bo na prodaj v Evropi.

Volkswagen viloran | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Volkswagen golf GTI Volkswagen Avto Volkswagen je razkril tri nove različice golfa VIII

Volkswagen viloran | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Vlogo klasičnih enoprostorcev so namreč prevzeli veliki SUV-ji s tremi vrstami sedežev. Enoprostorcev tudi križanje s križanci ni pomagalo rešiti. Le poglejmo model renault espace. Na trgu je ostalo le nekaj modelov, ki lahko s prodajo še vedno upravičijo svoj obstoj. Poleg forda galaxyja in S-maxa oziroma citroëna C4 spacetourer, sta to še legendarni VW sharana s svojim španskim dvojčkom seatom alhambro. Toda tudi nad njimi se premikajo črni oblaki.

Volkswagen viloran | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Volkswagen ID.4 Novost Avto Volkswagen udaril z novim električarjem

Vlogo sharana, če se bo poslovil, bi v Evropi v prihodnje utegnila prevzeti nova generacija caddyja. Na Kitajskem so razmere precej drugačne. Volkswagnov ima z novim enoprostorcem viloranom že od začetka velike načrte. Nemci niso "skoparili" z dimenzijami ali dizajnom. Viloran bo največji model narejen na platformi MQB. V dolžino meri 5,346 metra, v širino 1.976 metra in v višino 1,771 metra. Medosna razdalja meri kar 3,18 metra.

Volkswagen viloran | Avtor: Volkswagen Volkswagen

V primerjavi s sharanom ga odlikuje bolj športna silhueta, sprednja maska pa zelo spominja na prestižni VW SUV touareg. Ogromna kabina, v katero se vstopa skozi par zadnjih drsnih vrat, tako kot se za enoprostorce tudi spodobi, ponuja šest ali sedem sedežev v treh vrstah. Prav vsi sedeži ponujajo možnost hlajenja oziroma prezračevanja in tudi masažo. V prtljažniku je kljub trem sedežnim vrstam mogoče shraniti 436 litrov prtljage.

Volkswagen viloran | Avtor: Volkswagen Volkswagen

volkswagen golf, golf VIII, volkswagen, id.3 Pri nas! Avto Volkswagen golf še v osmo prepričuje Slovence, da je najboljši

Armaturna plošča je opremljena z 10,2-palčnim digitalnim kokpitom in najnovejšim 9,2-palčnim zaslonom informacijsko-zabavnega sistema, ki je povzet po kitajskem SUV teramontu. Slednji se v ZDA prodaja pod imenom VW atlas. Platforma MQB je omogočila vgradnjo najnovejših Volkswagnovih sistemov pomoči, kot so prilagodljivi tempomat ali pomoč pri vožnji v zastojih in popolnoma samodejno parkiranje.

Volkswagen viloran | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Tiguan allspace Skica naslednjega Avto Najbolj prodajan Volkswagen ni golf

Pod motornim pokrovom bo le bencinski 2.0 TSI agregat z močjo 135 ali 162 kW. Vedno v kombinaciji z DSG menjalnikom z dvojno sklopko. Zmogljivejša motorizacija je lahko kombinirana s štirikolesnim pogonom 4Motion. Avtomobil bo Volkswagen proizvajal na Kitajskem. Osnovna različica bo stala okoli 46 tisoč evrov, zmogljivejša pa 52 tisoč evrov. Glavna konkurenta na Kitajskem bosta buick GL8 in Lexusu LM.
 

Komentarjev 1
  • Pikolo 15:38 09.maj 2020.

    A prtljago pa šerpa vozi za njim?