Avto
7558 ogledov

Zakaj so nove škatle za radar drugačne?

Radar Saša Despot Radar v Ljubljani
Škatle že stojijo.

Po Ljubljani so pristojne službe že namestile nova ohišja, ki bodo gostovala novi merilnik hitrosti. Tega so pred tedni nabavili ljubljanski redarji, v javnosti pa se ga je prijelo ime "superradar", saj naj bi bil sposoben istočasno meriti več vozil in to prek več pasov hkrati. 

Radar Kako dokazovati Avto Kolikokrat policijski radar v resnici izpiše napačno hitrost?

Kot smo že poročali, bo novi merilnik postavljen na sledečih lokacijah: Celovška cesta 252 (pri poslovalnici zavarovalnice Generali), Dolenjska cesta 43 (bližina zdravstvenega doma) in Roška cesta 19 (bližina ekonomske šole).

Naprava je glede na uradne podatke že uspešno prestala teste na Uradu za meroslovje in ima tako vsa potrebna dokazila, da meri v skladu z normami. 

Zgoraj fotografije nove škatle na Roški, spodaj na Dolenjski cesti.

Radar v Ljubljani | Avtor: Saša Despot Radar v Ljubljani Saša Despot

Novi dizajn, kaj to pomeni?

Nove škatle se nekoliko razlikujejo od tistih, ki smo jih bili vajeni doslej, saj imajo nekoliko drugačno oblikovano polje, kjer prisotna naprava "opazuje" cesto. Doslej je prevladoval dizajn dveh krožnih prozornih odprtin, sedaj sta ti dve površini, za katerima se skriva leča kamere in svetlobni vir za osvetlitev, pravokotni. 

Tako kot doslej imajo škatle tudi tretjo, manj vidno odprtino, ki je prekrita s pokrovom iz neprosojne plastike. Za njim je najpomembnejši del merilne naprave - antena.

Sam dizajn škatel ni posebej predpisan, pomembno je le, da omogočajo merilni napravi optimalno delovanje in zaščito pred zunanjimi vplivi.

Radar Tu bodo kaznovali Avto V Kranju konec ujčkanja voznikov

Na spodnji fotografiji primer doslej prevladujočega dizajna škatel.

Radar | Avtor: Suzana Kos Suzana Kos

Natančen zemljevid lokacij:

 

 

Komentarjev 2
  • Pepe007 10:39 11.september 2017.

    Mariborski radarji so imeli vsaj soliden dizajn.