Avto
98 ogledov

Slovenija na zemljevidu držav "i“

BMW i8
1/9
Gregor Prebil
Povsem električni i3 in hibridni športnik i8 sta prvi vozili, ki sta zasedli mesto v BMW i prodajnem salonu, ki so ga odprli v pritličju Kristalne palače v ljubljanskem BTC. Prvega i3 si je privoščil BTC s predsednikom uprave Jožetom Mermalom na čelu.

BMW trajnostno mobilnost začenja tudi v Sloveniji, je ob odprtju prvega salona v BTC dejal generalni direktor BMW Group Slovenija Lothar Schupet in dodal, da je Slovenija zdaj ena od 30 držav, v katerih je bavarski proizvajalec premim vozil začel s prodajo električnih in hibridnih avtomobilov znamke i.


Jože Mermal in Lothar Schupet | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Povsem električni BMW i3 pri nas stane od 36.550 evrov dalje, z motorjem za podaljšani doseg od 41.200 evrov dalje, cena za športni hibrid i8 je 136.800 evrov. Cena utegne biti nekoliko nižja, če bodo oblasti potrdile subvencije na električna vozila in priključne hibride. Neuradno je i8 že našel prvega kupca v Sloveniji.

Uradno pa so prodali tudi prvi električni i3, saj je na dogodku ključe prevzel šef nakupovalnega središča BTC Jože Mermal, ki je med drugim dejal, da ga bodo uporabljali za poti po Ljubljani, tudi na magistrat.

V namen prodaje in poprodaje so posebej za modele i izobrazili tri prodajalce in serviserje, so na tiskovni konferenci poudarili pri podjetju Avto Aktiv, ki je uradni BMW in prodajni zastopnik ter pooblaščeni servisni partner.

Prodajnih načrtov v družbi ne razkrivajo.

Komentarjev 2
  • YaKo 16:18 12.marec 2015.

    saj ni nič narobe, prav je , da se tudi za take služba najde. :-)

  • YaKo 16:16 12.marec 2015.

    Zgleda, da so dali i3 oblikovat odpuščenim citroenovim in kiinim oblikovalcem.