Avto
11806 ogledov

Sporna fotografija radarja: Kazen, ker je bil napačno pripasan

Facebook
Policisti so sopotnika v vozilu oglobili zaradi nepravilno pripetega varnostnega pasu.

Gavin Storkey iz Queenslanda v Avstraliji je na domači naslov s strani policije prejel globo v višini skoraj 1.000 evrov. Gavina je na sovoznikovem sedežu posnela policijska kamera, oglobili pa so ga nepravilne uporabe varnostnega pasu.
Natančneje, na podlagi fotografije policija trdi, da je varnosti pas potegnjen pod roko. Vendar pa Gavin meni, da je ta ista fotografija dokaz, da je bil pravilno pripasan.

"Nikoli nisem imel težav z zakonom, trudim se plačevati obroke posojila in obdržati svoje malo podjetje, zdaj pa me policija vodi na sojenje zaradi zamegljene fotografije. Fotografija nima visoke ločljivosti, zato je nemogoče dokazati, da sem bil pripasan nepravilno," besede Gavina povzemajo avstralski mediji.

"Na fotografiji je dobro viden le del pasu, na enem delu pa varnostni pas izgine. Ne vem, zakaj je policija ocenila, da nisem bil pravilno pripasan, ko pa se to sploh ni videlo," je medijem povedal Gavin.

Na sodišču Southport Magistrates' Court se je Gavin izrekel za nedolžnega, saj trdi, da "nikoli ne potegne varnostnega pasu pod roko, saj se v nasprotnem ne bi počutil varnega."

Sojenje se nadaljuje januarja 2024.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Toma 21:35 10.september 2023.

    Kako pa vedo kdo je sopotnik?

  • DasAuto 20:34 10.september 2023.

    Že desna roka sumljivo manjka, sam kot poteka pasu pa jasno nakazuje, da pas ne more it čez rame, temveč je lahko le pod roko... ne rabiš visoke ločljivosti, zgolj malo logičnega razmišljanja...

  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 20:18 10.september 2023.

    Verjetno se je bentil nad policajem pol je pa fasal,tako je ponavadi,tudi pri nas se najdejo šerifi,ki ti na parkingu zateži da si perkiran na neoznačenem parkingu ,pa če mu odgovarjaš pa ti porcijo da.