Avto
8 ogledov

Sports tourer ji bo ime

opel_insignia_003_140808 Žurnal24 main
Na medmrežju so se pojavile prve fotografije karavanske izvedenke novega opla insignie. Uradno bo novinka predstavljena oktobra v Parizu.

Oplov največji karavan se bo imenoval sports tourer. Vozilo je v dolžino zraslo za dodatnih 80 mm (4910 mm), medosna razdalja je ostala ista (2727 mm).

Sprednji del do B-stebrička je seveda povzet po štiri- oz. petvratnih različicah, medtem ko sta značilnosti zadka dvigajoča se bočna linija, ki se konča v zadnjih, velikih in vodoravno nasekanih lučeh, ter streha, ki se po slikah sodeč konča pod kar nekoliko nenavadnim kotom za karavana. Oblikovalci zatrjujejo, da avtomobil s tem izpričuje svojo športno naravo, zato tudi takšno ime.

O prostoru na avtosalonu
Podatek o prostornini prtljažnika bo vse do Pariza skrivnost, vendar pri Oplu obljubljajo, da bo  eden najboljših v razredu.

S karavanom bosta na voljo dva nova motorja, in sicer 2,0-litrski dizel, ki bo močnejša različica obstoječega 116 kW (158 KM) agregata, ter ekološko naravnani bencinski motor majhne prostornine.

Opremljenost bo na moč podobna ostalima dvema različicama, vključno z opcijo štirikolesnega pogona, zadnjo generacijo prilagodljivih žarometov, kamero za branje tabel z omejitvami in sistemom FlexRide, prek katerega voznik preklaplja med običajnim in športnejšim načinom vožnje.

Prvi kupci se lahko nove karavanske insignie nadejajo prihodnjo pomlad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.