Avto
18 ogledov

Sportspace napoveduje novo optimo

Kia sportspace koncept
1/5
Kia
Kia bo v Ženevi poleg prenovljenega mestnega malčka picanta pokazala tudi koncept limuzine D razreda sportspace, ki naj bi bil najava za prihodnjo generacijo modela optima.

Nova optima, pričakujemo jo konec leta, naj bi bila sicer tako limuzina, kot karavan (SW). Pri Kii so zaenkrat skopi z informacijami, so pa zato pokazali prvih nekaj fotografij zunanjega in notranjega dizajna.Konceptu so med drugim namenili prepoznavno tigrovo masko.

V dolžino meri 486 centimetrov, širok je 187 centimetrov. Korejci so zapisali, da bo kabina funkcionalno zasnovana za prevoz štirih potnikov, za dodatno udobje so poskrbeli s panoramsko streho.

O motorjih ni zapisanega še nič, zato pa naj bi serijski model poganjal 2,4-litrski štirivaljnik z 136 kilovatov moči (185 KM) in 241 Nm navora, ter 2,0-litrski štirivaljni turbo motor z 180 kilovatov moči (245 KM) in 352 Nm navora. Za Evropo naj bi bil na voljo tudi dizel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.