Avto
954 ogledov

Spremenil spol, ker ženske plačajo manj za zavarovanje avta

Reddit
Višina avtomobilskega zavarovanja je po svetu odvisna od številnih kriterije, od znamke in barve avtomobila, do spola.
ključ od avta, denar Avto Komu se za avto sploh izplača imeti kasko

Neki mladi Kanadčan je vzel kredit, da si je lahko kupil nov avtomobil. Pogoj za pridobitev kredita za avtomobil je bila tudi sklenitev kasko zavarovanja. Ena od zavarovalnic mu je ponudila premijo v višini 4.517 kanadskih dolarjev. Čeprav je pred nakupom enkrat bil udeležen v manjši prometni nesreči, ki jo je zaktivil sam, ni pričakoval tako velikega zneska.

Nesreča na avtocesti Kasko Avto Kasko le za na dopust

Zavarovalnice namreč višino premije odmerjajo tudi glede na vpletenost v prometne nesreče in prekrške - tako sklepajo kako varen voznik si. Iz radovednosti se je pozanimal kakšna bi bila zavarovalna premija, če bi bil ženska in dobil odgovor 3.423 dolara. Razlika je bila torej več kot 1.000 dolarjev.

slovenija 10.05.11, zavarovalna polica, avtomobilsko zavarovanje, zavarovanje, p VELIKA NAPAKA PRI ZAVAROVANJU AVTA Avto Zavarovanje avtomobila lahko pocenite za več sto evrov

Iz zavarovalnice so mu pojasnili, da je to posledica statističnih podatkov, saj so ženske statistično gledano bolj varne voznice, udeležene v manj prometnih nesreč in zato dobijo poljše pogoje pri sklepanju avtomobilskega zavarovanja. Fant je seštel koliko je 1+1 in se vprašal kaj bi bilo, če bi spremnil spol? Zavarovalni agent mu je zagotovil, da bi bila nižja. Zato je spremenil spol in prejel oziroma zdaj prejela 1.100 dolarjev nižjo zavarovalno premijo.

poškodba, zavarovanje Kasko Avto Na avtu imam kasko, moram res klicati policijo?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.