Avto
148 ogledov

Stacionarni radar v Izoli v treh dneh ujel 2580 prehitrih voznikov

Nadzor policije Saša Despot
Minuli konec tedna so izolski občinski redarji zabeležili kar 2580 prometnih prekrškov samo na občinski cesti med Simonovim zalivom in Belvederjem. Na omenjenem odseku je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro.

Izolski občinski redarji so v petek dopoldne na občinski cesti med Simonovim zalivom in Belvederjem postavili stacionarni radar, ki meri hitrost voznikov v smeri iz Belvederja proti Izoli.

Že prvi dan se je čez odsek zapeljalo dobrih 2500 avtomobilov, zabeležili pa so kar 703 prekrške. Od tega je 617 voznikov vozilo hitreje od omejitve 50 kilometrov na uro, 60 jih je vozilo hitreje od 63 kilometrov na uro, 26 voznikov pa je peljalo več kot 70 kilometrov na uro.

Najhitreje 95 km/h

Podobno število prekrškov so zabeležili tudi v soboto in nedeljo, ko je bil promet na omenjenem cestnem odseku še gostejši. V soboto je odsek prevozilo 3642 avtomobilov, v nedeljo pa 4204. Sorazmerno je naraslo tudi število prekrškov: v soboto jih je radar zabeležil 910, v nedeljo pa 967, ko je bila izmerjena tudi najvišja prekoračena hitrost, in sicer 95 kilometrov na uro.


Na občini ob tem ugotavljajo, da je stacionarni radar potrdil njihove domneve, da vozniki ne upoštevajo omejitev hitrosti in jih kršijo v še večjem številu, kot so kazali predhodno zbrani podatki. Ob tem dodajajo, da prva dva tedna v juniju vozniki, ki bodo prehitro vozili na tem odseku, ne bodo oglobljeni, po tem začetnem obdobju pa bodo vsi prekrškarji na dom dobili položnico za plačilo globe.

Komentarjev 20
  • Skippy 10:37 12.junij 2015.

    Očitno nimaš pojma, kako se omejitve postavljajo. Nekdo se pritoži na občino, pove naključno omejitev, ki bi naj veljala mimo njegove hiše in to se potem postavi. Kakšna strokovnost neki? Zato pa lahko dojamemo pomen omejitev v Avstriji, ne moremo pa v Sloveniji.

  • Ferluci 21:33 11.junij 2015.

    Tam ti vsakih nekaj milj ob cesti na tablicah piše omejitev in višina kazni, če jo prekoračiš. Večina jo upošteva. Res se najdemo tudi takšni, ki jo nekoliko prekoračimo, saj so omejitve večje kot pri nas. Mene so ustavili, niso pa kaznovali.

  • UrosUros 13:54 11.junij 2015.

    Osnovna težava je v funkcionalnem razumevanju udežecev.Nekateri niste sposobno dojeti omejitve, radi pa bi celo razumeli, zakaj je omejitev tam kot je. Niste sposobni voziti po omejitvah, rabite pa neke elaborate, ki bi bili dovolj dobri za ...prikaži več vas, da bi upoštevali omejitve.