Avto
8242 ogledov

Ste že videli nenavadno serijsko opremo v teslah?

Tesla držalo Reševalni pas/Twitter
Bizarno, a resnično: ker nimajo več možnosti nakupa avta z volanom na desni, je znamka Tesla novim lastnikom prišla naproti s serijskim prijemalom za parkirne listke.

Tesla je pred kratkim prenehal dobavljati model X in model S z volanom na desni. Čeprav sta oba modela po prodaji neznatna v primerjavi z uspešnicama 3 in Y, pa predvsem vozniki v Združenem kraljestvu, na Irskem, Avstraliji in nekaterih drugih močnih trgih z volanom na "napačni strani" niso navdušeni. Lahko sicer še vedno kupijo oba modela, a navaditi se bodo morali na vožnjo z levim volanom. Tisti, ki so avte naročili in šele naknadno izvedeli, da volana na desni ne bo več, so dobili možnost prenaročitve na model 3 ali Y z dodatnim popustom. 

Da bi zmanjšali vpliv številnih vsakodnevnih izzivov, na primer na parkiriščih, so v Združenem kraljestvu pri lokalnem zastopstvu Tesle začeli avte izdobavljati skupaj s serijskim prijemalom. Z njim lahko voznik na levem sedežu seže skozi desno okno in na primer vzame parkirni listek ali pomoli uslužbencu kreditno kartico. Kako je videti med uporabo, je eden od uporabnikov delil na forumu Tesla Owners UK. 

Tesla držalo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Odzivi so mlačni, mnogi komentatorji nad dodatno opremo niso navdušeni. Padel je celo predlog, da bi prijemalo lahko uporabljali v navezi z avtopilotom tako, da bi z njim voznik z desnega sedeža vsake toliko pomigal z volanom in tako preslepil varnostne sisteme. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Michel Franco HD
    Michel Franco HD 23:10 09.julij 2023.

    To je tako, ko avte danes lahko vsak izdeluje,ki ima začetni kapital.

  • rd2dmk2 18:51 09.julij 2023.

    kaj če bi tole teslo od Tesel raje zače delat vse modele z volanom na desni strani in potem tole palico dal američanom. me zanima kako bi se obnesla pridrive in pred mcdonaldsom..

  • sandi76 09:50 09.julij 2023.

    Teslina notranjost je najbolj dolgočasna, kar sem jih karkoli videl !