Avto
13 ogledov

Številni avtomobilisti se umikajo iz avtomobilskih salonov

Ženeva 2015 Gregor Prebil
Čeprav avtomobilski salon v Frankfurtu velja za najbolj pomemben avtomobilski salon v Evropi in na svetu, pa na njem nismo videli Volva, ki ga ni bilo niti v Tokiu. Zdaj se odpovedi vrstijo tudi v Detrotu, ki bo januarja gostil največji mednarodni avtomobilski salon v Severni Ameriki, NAIAS.

Pri Volvu po predstavitvi svojega najbolj pomembnega modela v letu 2015, XC 90, ki so ga predstavili marca v Ženevi, v drugi polovici leta niso imeli pomembnejših novosti. Kljub velikosti in pomembnosti salona IAA v Frankfurtu, so se pri švedski znamki, ki je v lasti kitajskega Geelyja, odrekli prisotnosti v nemški finančni prestolnici. Osredotočili so se na stroškovno učinkovitost in dejali, da bodo denar raje namenili oglaševanju, predvsem spletnemu. Bo pa zato Volvo del avtomobilskega salona v Detroitu, pa tudi v Ženevi in Pekingu, ki ob New Yorku in Parizu veljajo za najbolj pomembne salone v letu 2016.

Minija v Detroit ne bo

So pa zato pri Miniju objavili seznam avtomobilskih salonov, na katerih ne bodo razstavljali svojih novosti. Med večjimi saloni so to NAIAS v Detroitu, Ženeva in Peking. Pri Miniju so sporočili, da gre za novo marketinško strategijo, so pa zagotovili, da bodo aprila prisotni na avtomobilskem salonu v New Yorku.

Pri Autocarju navajajo vir znotraj podjetja Mini: "Prvi večji salon na katerem bomo prisotni bo New York, meseca aprila. Odločili smo se, da odpovemo vse druge tovrstne aktivnosti v začetku leta 2016." Pri Miniju bodo sicer v letu 2016 predstavili vsaj dva nova modela. Prvi bo clubman john cooper works, ki ga bodo predstavili prav v New Yorku, kjer bo na ogled tudi štirikolesno gnana različica clubmana. Septembra na avtomobilskem salonu v Parizu sledi druga generacija minija countrymana.

V Detroitu bodo manjkale vsaj štiri znamke

Seznam avtomobilskih proizvajalcev, ki so odpovedali prisotnost na avtomobilskem salonu v Detroitu, je vse daljši. Poleg omenjenega Minija so NAIAS odpovedali še Jaguar Land Rover, Tesla Motors in kot zadnji še Bentley. Slednji se je odpovedal vsem ameriškim avtomobilskim salonom. Se pa naj bi zato v Detroit prvič po letu 2009 vrnil Aston Martin.

V Detroitu niso pretirano razočarani z omenjenimi odpovedmi, saj organizatorji napovedujejo več kot 40 razkritij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.