Avto
34 ogledov

Študentje z e-motociklom podkrepljenim s slovenskim znanjem okoli sveta v 80 dneh

Storm pulse električni motocikel
1/35
Storm Eindhoven
Skupina 23 študentov Univerze za tehnologijo v Eindhovnu je razvila radikalen električni motocikel storm pulse z dosegom 380 kilometrov. Z njim želio v 80 dneh prepotovati svet, oziroma okoli 40 tisoč kilometrov.

Ekipa Storm Eindhoven je razvila prvi električni motocikel na svetu, primeren za velike razdalje, s katerim namerava v 80 dneh obkrožiti svet in s tem dokazati zmogljivost trajnostnega transporta.

Motocikel se sicer lahko pohvali z inovativnim modularnim baterijskim paketom, ki voznikom omogoča, da v nekaj minutah zamenjajo baterije. Za krajše poti pa se lahko uporabi le del baterijskega paketa, s tem pa je motocikel lažji in bolj vodljiv. Zmogljivost baterije je 28,5 kWh.

Pri podvigu z motociklom, ki mu pravijo kar "Tesla med motocikli" je pomembna tudi izbira pnevmatik, ki so jih Nizozemci izbrali na podlagi rezultatov testov. Odločili so se za Dunlopove turne pnevmatike roadsmart III, saj so rezultati pokazali, da lahko omenjena sprednja pnevmatika prevozi kar 82 odstotkov več kilometrov od povprečja glavne konkurence. Prav vzdržljivost pa je za projekt, ki bo obsegal 26 tisoč kilometrov po najtežavnejših cestah Evrope, Azije in Severne Amerike, nadvse pomembna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.