Avto
304 ogledov

Subarujev športni kupe BRZ

Subaru BRZ
1/8
Subaru
Ni bilo treba dolgo čakati. Potem ko je Toyota pred dvema dnevoma odvrgla zaveso s svojega novega športnega kupeja GT 86, ki ga je pripravila v sodelovanju s Subarujem, je slednji zdaj razkril še lastno izvedenko. Imenovala se bo BRZ.

Gre za tako rekoč identična avtomobila, zato so tudi podatki sila podobni, čeprav je bil Subaru nekoliko radodarnejši pri obveščanju javnosti. Če smo tako že vedeli, da bo avtomobil poganjal 2,0-litrski bokser motor z neposrednim vbrizgom bencina in 147 kW (200 KM) moči, pa je nov podatek o skupni masi. Ta znaša 1.220 kilogramov. Avtomobil je sicer dolg 4,2 metra, širok 1,77, visok pa 1,3. Medosna razdalja je 2,57 metra.

2+2 kupeja bo poganjal zadnji par koles standardnih mer 215/45 R17. Pri Subaruju najavljajo izredno lego na cesti, zahvaljujoč nizkemu težišču in dodelanemu podvozju, ki ga spredaj sestavlja vzmetna noga, zadaj pa dvojna vodila. Tudi v subaruju bosta na voljo šeststopenjski ročni ali avtomatski menjalnik, slednji ima tudi naperke na volanu.

Tako BRZ kot GT 86 se bosta predstavila na salonu v Tokiu, ki se začenja jutri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.