Avto
82 ogledov

Super golf razprodan

Volkswagen golf GTI TCR
1/3
Volkswagen
Dirkalni golf GTI TCR ima 243 kilovatov moči in 410 Nm navora. Volkswagen bo proizvedel 20 primerkov. Kljub ceni 110 tisoč evrov je avtomobil razprodan.

V Evropi, še posebej v Nemčiji, so zelo priljubljene dirke turističnih avtomobilov, ki so z obliko blizu serijskim avtomobilom. VW golg GTI TCR je tekmovalna različica za dirke turističnega razreda (TCR mednarodna serija). Oznaka TCR pomeni "Touring Car Racing" ali v prevodu turistični tekmovalni avtomobil. Ov Volkswagnu imajo svoje različice tudi Opel, Seat, Honda, Subaru in Alfa Romeo.

Po pravilniku morajo biti to avtomobili s štirimi vrati in prednjim pogonom, ki jih poganja štirivaljni motor. Golf GTI TCR je narejen na znani MQB modularni platformi koncerna VOlkswagen, na kateri je izdelana tudi serijsaka GTI različica golfa, tehnološke rešitve pa si deli z seat leonom TCR. Motor razvije 243 kilovatov moči (330 KM) in 410 NM navora, za prenos moči na prednji kolesi pa skrbi šeststopenjski sekvenčni menjalnik.

Astra bistveno cenejša

Volkswagnov golf stane 110 tisočakov, kar je kar 15 tisočakov več od opel astre TCR. Za primerjavo, astro z maso 1200 kilogramov, poganja dvolitrski bencinski motor s turbinskim polnilnikom, z največjo močjo 243 kilovatov (330 KM) in največjim navorom 420 Nm. Moč in navor se prenašata na prvi kolesni par preko sekvenčnega, šeststopenjskega dirkaškega menjalnika in prestavljanjem na volanskem obroču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.