Avto
3678 ogledov

Super rokavice za sestavljanje avtomobilov

JLR
Delavci v tovarni vozil Jaguar Land Rover bodo dobili posebne, ultra lahke rokavice, ki preprečujejo mišično-sklepne poškodbe.

Rokavice so natisnili kar s 3D-tiskalnikom, namenjene pa so za zaposlene na proizvodnih linijah Jaguar Land Rover, ki med sestavljanjem vozil pritrjujejo sponke ali druge pritrdilne elemente.

Revoz TO PA JE DRUGAČE Avto Po Revozu vozijo avtomatski vozički, varijo roboti, delavci pa si pomagajo s tablicami

Inženirji v razvojnem centru Jaguar Land Rover v Gaydonu v Veliki Britaniji si močno prizadevajo za zaščito delavcem pred težavami z mišicami in sklepi. S pomočjo 3D tiska so razvili posebne mrežaste rokavice, ki nudijo dovolj zaščite in tudi podpore za manjši napor mišic delavcev. Konstrukcija rokavic je prilagodljiva in udobna, da med osemurno izmeno delavcem ne povzroča preglavic. Napredne rokavice imajo penast vložek iz pene D30, ki absorbira udarce: polimerni material se pod vplivom sil, kot so udarci, strdi in ponuja učinkovito zaščito. Rokavica ob normalni uporabi vseskozi ostane prožna in zagotavlja visoko raven udobja.

Fordov eksoskelet EksoVest Avto Fordovi delavci z nadčloveško močjo

Uporaba novih rokavic je del obsežnega programa podjetja za optimizacijo delovnega okolja. Pri JLR ugotavljajo, da bodo prav z uporabo različnih tehnologij, ki pomagajo delavcem s fizičnimi ali nevrološkimi boleznimi pomagali, da ne bodo imeli težav pri delu.

Komentarjev 1
  • ofclotun 19:49 10.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks