Avto
45 ogledov

Surovi terenci metali kamenje po gramoznici

Slovenija offroad Naklo 2013
1/30
Anže Petkovšek
Na peščenih površinah gramoznice v Bistrici pri Naklem, kjer niso manjkale niti velike količine blata, so se v boj s časom in brezpotjem pognali ljubitelji sukanja volana terenskih avtomobilov.

Preizkušnja offroad je tradicionalna prireditev, namenjena ljubiteljem terenskih avtomobilov in atraktivnih voženj ter tistim, ki se želijo preizkusiti v tekmovanju offroad in jim ni "škoda" svojih vozil.

Atraktivno tekmovanje, ki je letos kljub počitnicam privabilo okoli 2.500 gledalcev, je potekalo na 500 metrov dolgi progi, na katero so se lahko zapeljala le terenska vozila oziroma vozila s pogonom na vsa štiri kolesa, ki so bila razvrščena v tri kategorije: bencinski motorji do 2.000 ccm, bencinski motorji nad 2.000 ccm in dizelski motorji.

Organizatorji so našteli udeležence iz treh držav; poleg slovenskih so bili avstrijski in predstavnik iz Madžarske. V enem vozilu sta bila lahko le voznik in sovoznik, vsak posameznik pa je lahko nastopil le v eni različici spretnostne preizkušnje. Obvezna je bila uporaba varnostnega pasu in čelade, prepovedana pa vožnja z verigami, tako da so lahko obiskovalci na delu videli, česa vse so surovi terenci zmožni.

Brez poškodb vozil tudi letos ni šlo, najbolj pa so trpele obese in gume. Organizatorji so bili nad obiskom in izvedbo zadovoljni, prihodnje leto pa naj bi prireditev ostala v enakem terminu kot letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.