Avto
305 ogledov

Ta mlada znamka avtov prihod v Evropo začela odlično

Euro NCAP
1/10
Euro NCAP
Premijski konkurent Genesis je dobil dva palca navzgor na zahtevnem testu.

Znamka Genesis spada pod okrilje Hyundaja in zagovarja visoko stopnjo premijskega udobja in tehnologije. Če ste pozabili, njen model GV80 je prav tisti avto, s katerim je pred tedni Tiger Woods (po lastni krivdi) zletel s ceste in iz popolnoma izmaličenega promocijskega vozila stopil le rahlo obtolčen. Nehote je novi suv že takrat dokazal, da gre za zelo varno vozilo. 

Zdaj je to tudi uradno potrjeno. Genesis uradno vstopa tudi na evropski trg in že takoj na začetku sta njegova prestižna modela GV80 in limuzina G80 dokazala, da imata glede varnosti vse tisto, kar se od direktorskega avta danes pričakuje. In še več. Suv GV80 je dosegel celo vse točke za pasivno varnost potnikov. Oba avta sta vrhunska tudi pri asistenčnih sistemih, ki so zelo zmogljivi že v preprečevanju nesreč.

Euro NCAP | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

Od C4 so pričakovali več

Pri Euro NCAP so na različne načine testirali in razbijali še novega citroëna C4, rezultati pa veljajo tudi za električno različico e-C4. Kombilimuzina, prva izpod okrilja novega koncerna Stellantis, je dobila štiri zvezdice. Pri organizaciji priznavajo, da so to zelo dobre štiri zvezdice, a za petico je bil vseeno prekratek. "Citroën nam je pustil priokus, da bi se lahko z malo bolj pozornim inženiringom lahko dosegel precej boljši rezultat," je dosežek komentiral generalni sekretar organizacije Michiel van Ratingen. 

Tako ima v serijski opremi dokaj osnovne asistenčne sisteme, funkcija prepoznave kolesarjev, je na primer za razliko od modernih konkurentov šele stvar nadgradnje.

Euro NCAP | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

Dodatno o potrdili tudi, da novi kupe BMW serija 4, ki je izdelan podobno kot leta 2019 testirana serija 3, izpolnjuje vse posodobljene kriterije za pet zvezdic. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.