Avto
355 ogledov

Tako se bodo ultrabogati vozili čez 100 let

Rolls-Royce vision
1/15
Rolls-Royce
Rolls-Royce je sploh prvič v 112-letni zgodovini predstavil konceptno vozilo, ki je sicer izključno namenjeno domišljiji, a bodo predlagane rešitve morda nekoč dejansko prešle v pravi avto. Koncept z imenom vision next 100 nakazuje divje ideje sicer na videz sila konservativne butične znamke.

Luksuzu se v naslednjih stotih letih pri britanski znamki v rokah BMW prav gotovo ne mislijo odpovedati. Koncept ostaja pri izjemni dolžini 5,9 metra. Karoserija skoraj v celoti prekriva kolesa, zato se zdi, kot da avto lebdi nad zemljo. Kljub tadicionalno oglatim prednjim robovom avto deluje športno po zaslugi dolgega prednjega dela in kupejevske kabine ter zadka. Streha se vedno v celoti povezne naprej, da lahko potnika enostavno vstopita v avto, ne da bi se jima bilo potrebno skloniti. 

Lahka platforma je povezana z električnim pogonom. Vgrajena sta dva elektromotorja, od katerih ima vsak po 250 kW. Nameščena sta na prednjo in zadnjo os. Zakaj potem tako dolg "motorni" pokrov? Za prtljago, jasno.

Velik poudarek dajejo na personalizaciji, tako pri znamki napovedujejo, da bodo lahko stranke njihove modele prikrojile povsem po svoje, vključno z obliko karoserije. Seveda se ne bodo izneverili niti izpolnjevanju najbolj zahtevnih idej, tako bodo na seznamu notranjih oblog svila in ebenovina. 

Šofer bo postal duh

Pomembna lastnost dvosedežnega koncepta je, da sploh nima šoferjevega sedeža, saj bo bogata potnika naokoli "vozili" digitalni asistentje v obliki Duha ekstaze, ki se bo prikazoval na velikem in transparentnem OLED zaslonu.

Tudi prihod na kakšno galo prireditev bo očitno v prihodnosti nekaj posebnega in bo tam zbranim dajalo vedeti, da je prišel pomemben gost. Koncept namreč vsebuje poseben sistem sijalk, ki je sposoben ne le osvetliti avto v posebej izstopajoči svetlobi, temveč pred vrati celo ustvariti virtualno rdečo preprogo, po kateri se nato potnika sprehodita.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.